Flądra gotowana w bulionie kokosowym, imbirowym i bazyliowym

Flądra gotowana w bulionie kokosowym, imbirowym i bazyliowym
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj flądry gotowanej w bulionie kokosowym, imbirowym i bazyliowym. Jedna porcja zawiera 261 kalorii, 24g białka, oraz 12g tłuszczu. Ten przepis służy 6. Na $2.95 za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 48 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jeśli masz mielony pieprz, imbir, czosnek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać świeży imbir, można śledzić to danie główne z Świeże Ciasteczka Imbirowe jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 71%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Flądra w rosole imbirowo-sezamowym z Edamame i Bok Choy, Gotowana ryba z rosołem imbirowo-sezamowym, oraz Kurczak Gotowany Z Bok Choy W Rosole Imbirowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Wskazówka: spróbuj związać filety z ciemnozielonych szczytów scallion zamiast za pomocą wykałaczek. Zanurz zielone wierzchołki we wrzącej wodzie przez 15 sekund, aby były giętkie i zawiąż luźny węzeł wokół zwiniętych filetów rybnych.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filety RybneFilety Rybne
Cały Imbir, RozgniecionyCały Imbir, Rozgnieciony
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Różne Krakersy Lub Chipsy PitaRóżne Krakersy Lub Chipsy Pita
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wykałaczki (do Trzymania Kotletów Z Kurczaka Razem)Wykałaczki (do Trzymania Kotletów Z Kurczaka Razem)
2
Rozłóż filety na powierzchni roboczej, od strony skóry w dół. Doprawić lekko solą i białym pieprzem. Podzielić 1 Tbs. starty imbir wśród filetów i rozprowadzić tak równomiernie, jak to tylko możliwe.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Majonezu, Takiego Jak Hellmann's1 Szklanka Majonezu, Takiego Jak Hellmann's
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
Chleb Orzechowo-rodzynkowyChleb Orzechowo-rodzynkowy
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
3
Posypać około 1 Tbs. z posiekanej bazylii na filetach.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
4
Każdy filet zwijamy, zaczynając od grubszego końca. Zabezpieczyć każdą rolkę wykałaczką (lub zielonymi szczypcami scallion (patrz końcówka poniżej).
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały Imbir, RozgniecionyCały Imbir, Rozgnieciony
(aby Utrzymać Kotlety Kurczaka W Całości)(aby Utrzymać Kotlety Kurczaka W Całości)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wykałaczki (do Trzymania Kotletów Z Kurczaka Razem)Wykałaczki (do Trzymania Kotletów Z Kurczaka Razem)
5
Bułki posypać lekko odrobiną soli i białego pieprzu. Odstawić. W małym (4-quart) holenderskim piekarniku z ciasną pokrywką (lub innym wytrzymałym garnkiem wystarczająco dużym, aby trzymać rybę ciasno), rozgrzej olej na dużym ogniu, aż się połyśnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Majonezu, Takiego Jak Hellmann's1 Szklanka Majonezu, Takiego Jak Hellmann's
(aby Utrzymać Kotlety Kurczaka W Całości)(aby Utrzymać Kotlety Kurczaka W Całości)
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego
6
Dodaj szalotka, imbir zapałki, i czosnek. Smażyć przez 1 min., ciągle mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
7
Dodaj seler i smażyć przez 30 sekund, stale mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
8
Dodaj chile i nadal smażyć, mieszając, aż seler zacznie mięknąć, o 2 min.
Składniki, których będziesz potrzebować
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku
9
Dodaj bulion z kurczaka i podgrzewaj przez 2 minuty. Wyłącz ciepło i ułóż walcowane ryby w jednej warstwie na mieszance selera.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasolę Smażoną, Dokładnie Podgrzaną, Dodać Odrobinę Bulionu Z Kurczaka Lub Wody, Aby Uzyskać Gładką Konsystencję Nadającą Się Do SmarowaniaFasolę Smażoną, Dokładnie Podgrzaną, Dodać Odrobinę Bulionu Z Kurczaka Lub Wody, Aby Uzyskać Gładką Konsystencję Nadającą Się Do Smarowania
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
10
Wlać mleko kokosowe na rybę i włączyć ciepło do wysokiej. Jak tylko mleko kokosowe dojdzie do gotowania na wolnym ogniu, zmniejszyć ogień do średniego niskiego i przykryć. Dusić, aż ryba będzie nieprzezroczysta i gotowane przez, 8 do 10 min. Jeśli nie jesteś pewien, rozłóż sekcję, aby sprawdzić, czy jest gotowa.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
11
Wyjmij garnek z ognia. Ostrożnie przełożyć rybę łyżką szczelinową lub łopatką rybną na mały, ciepły talerz. Zwrócić garnek do wysokiej temperatury.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
4 Duże Precle Oblane Jogurtem4 Duże Precle Oblane Jogurtem
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
12
Dodaj pozostałą bazylią, wraz z szalotki, sos rybny, sok z limonki, mirin, i skórki z limonki. Przynieś bulion tylko na wolnym ogniu. Posmakuj bulionu i w razie potrzeby dodaj więcej soli lub mirinu. Do każdej porcji umieść mały kopiec gorącego ryżu jaśminowego w płytkiej misce, wierzch z bułką z rybą i wyjmij wykałaczkę. Kadzi gorący bulion na każdej bułce rybnej i podawać natychmiast. Propozycje Serwowania
Składniki, których będziesz potrzebować
Ryż JaśminowyRyż Jaśminowy
Sos RybnySos Rybny
Lekko Rozgniecione Awokado HassLekko Rozgniecione Awokado Hass
2 łyżki Prażonego Oleju Arachidowego Lub Oleju Roślinnego2 łyżki Prażonego Oleju Arachidowego Lub Oleju Roślinnego
Cały Imbir, RozgniecionyCały Imbir, Rozgnieciony
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
(aby Utrzymać Kotlety Kurczaka W Całości)(aby Utrzymać Kotlety Kurczaka W Całości)
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wykałaczki (do Trzymania Kotletów Z Kurczaka Razem)Wykałaczki (do Trzymania Kotletów Z Kurczaka Razem)
ChochlaChochla
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
13
Podawać z
14
Ryż Jaśminowy Na Parze.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ryż JaśminowyRyż Jaśminowy
1
Rozmiar
2
na bazie sześciu porcji, kalorii
1
320, tłuszcz
2
10, Kalorie Tłuszczowe
1
90, Tłuszcze Nasycone
2
6, białko
3
34, Tłuszcz Jednonienasycony
4
5, węglowodany
5
910, Cholesterol
6
85, Włókno
7
Foto: Scott Phillips
8
Oceń ten przepis i zobacz opinie
1
21, Tłuszcz Wielonienasycony
2
2, sód

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir to moje ulubione ryby. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jedno wino, którego możesz spróbować to Loveblock Pinot Gris. Ma 4,6 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 24 dolarów.
Loveblock Pinot Gris
Loveblock Pinot Gris
Loveblock Pinot Gris jest blady złoty z nutami zieleni. Rocznik 2013 to wytrawny styl z kwiatowymi aromatami i nutą dojrzałego ananasa. Podniebienie odsłania gotowaną gruszkę i krwawą pomarańczę, a kończy się odrobiną cytrusów, dobrą konsystencją i bogatym dotykiem w ustach.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia14
Magazyn