Florenckie ciasto spaghetti
Przepisów na dania główne nigdy za wiele, więc wypróbuj Florentine Spaghetti Bake. Ten przepis służy 9 osobom. Jedna porcja tego dania zawiera około 26 g białka , 24 g tłuszczu i łącznie 439 kalorii . Za 1,78 USD za porcję ten przepis pokrywa 27% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z Taste of Home ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i kup paprykę, sos do spaghetti, szpinak i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 30 minut . Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 58% , to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Spaghetti florenckie , spaghetti z kurczakiem i spaghetti po florencku z pieczonym kurczakiem i pesto z pomidorów .
Instrukcje
Gotować makaron według wskazówek na opakowaniu. W międzyczasie na dużej patelni podsmaż kiełbasę i cebulę na średnim ogniu, aż kiełbasa przestanie być różowa.
Dodaj czosnek; gotuj 1 minutę dłużej.
Odpływ. Wymieszaj sos spaghetti i grzyby. Doprowadzić do wrzenia. Zredukować ciepło; przykryć i gotować przez 15 minut lub do momentu, aż się zarumieni.
Odcedź makaron. W dużej misce wymieszaj jajko, twarożek, szpinak, parmezan, doprawioną sól i pieprz.
Rozłóż 1 szklankę mieszanki kiełbasy w natłuszczonej formie o średnicy 13 cali. x 9 cali naczynie do pieczenia. Na wierzch połóż spaghetti i pozostałą mieszankę kiełbasy.
Warstwa ułóż mieszankę szpinakową i serem mozzarella.
Przykryj i piecz w temperaturze 375° przez 45 minut. Odkryć; piec 15 minut dłużej lub do momentu, aż lekko się zarumieni i podgrzeje.
Przed krojeniem odstaw na 15 minut.