Flansy Waniliowo-Bananowo-Karmelowe
Flansy waniliowo-bananowo-karmelowe mogą być tylko deserem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 7G białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 383 kalorie. Ten bezglutenowy, przyjazny dla fodmap i wegetariański przepis służy 6 i kosztuje 75 centów za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz cukier, pastę z fasoli waniliowej, pół na pół i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 56 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 20%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Spróbuj Flansy z fasoli waniliowej z syropem z agawy i karmelizowanymi orzechami włoskimi, Flansy z sosem Marsalan i karmel, oraz Flanki kokosowe z kawowym karmelem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Miejsce 1 szklanka cukru w 11 " patelni na średnim ogniu. Potrząśnij patelnią, aby równomiernie rozprowadzić cukier na dnie patelni. Kiedy cukier zaczyna się topić (przezroczysta ciecz utworzy się wokół krawędzi), wstrząsnąć patelni w razie potrzeby, aby cukier równomiernie pokrywał dno patelni. Kiedy cukier w środku patelni zaczyna się złocisty (zajmie to około 6 minut), mieszaj drewnianą łyżką wystarczająco często, aby utrzymać równomierny kolor, potrząsając patelnią i pozwalając cukrowi stopić się między mieszaniem. Kiedy cukier jest całkowicie stopiony i ma bursztynowy kolor, szybko łyżka około 1 łyżki. syrop do każdego z 6 (6-oz.) kubki kremowe, przechylające się, aby równomiernie pokryć DNA. Ustaw kubki na patelni 13" x 9".
Banany rozgnieść lekko widelcem do środka 3/4 szklanki.
Umieścić banana w blenderze, dodać pozostałe 1/2 szklanki cukru, pastę z fasoli waniliowej i pół na pół. Proces 5 sekund lub tylko do gładkiej.
Dodaj jajka; proces 5 sekund lub tylko do dokładnie wymieszane, ale nie spienione. Pamiętaj, aby nie przetworzyć jaj.
Krem wlać równomiernie do przygotowanych filiżanek.
Dodaj gorącą wodę do patelni na głębokość 1".
Piec, nieosłonięty, w 325 przez 40 minut lub do momentu, aż kremy są ustawione i nóż włożony w pobliżu centrum wychodzi czysty.
Wyjąć kubki z łaźni wodnej i całkowicie schłodzić na stojaku z drutu. Przykryć i schłodzić co najmniej 8 godzin. Uruchom nóż parowania wokół krawędzi każdej filiżanki poluzować kremy, i odwrócić na półmisek, pozwalając stopiony karmel mżeć po bokach kremy. Każdy deser przełożyć połową orzecha włoskiego.
Wskazówka: najłatwiej jest umieścić patelnię zawierającą wypełnione kubki z kremem na stojaku piekarnika przed dodaniem gorącej wody. Noś gumowe rękawice, aby łatwo wyjąć kubki z wody po upieczeniu.