Flan z dyni z sosem szałwiowym parmezanem
Przepis Butternut Squash Flan z sosem szałwiowym parmezan może zaspokoić Europejskie pragnienie w około 5 godzin. Na 68 centów za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 187 kalorii, 6G białka, oraz 11g tłuszczu. Ten przepis służy 8. Ten przepis od Epicurious ma 26 fanów. Mieszanka parmigiano-reggiano, jajka plus 2 żółtka, liście szałwii plus 2 łyżeczki szałwii i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowy, pierwotny i przyjazny dla fodmap dieta. Z łyżeczką wynik 79%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Makaron z dyni i parmezanem z szałwią, Zupa z dyni z szałwią i grzankami z parmezanem, oraz Dwukrotnie pieczony pieczony Puree z dyni z parmezanem i szałwią.
Instrukcje
Umieść stojak piekarnika w pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 204°.
Piecz squash, ściąć boki w dół, w lekko naoliwionej płytkiej patelni do pieczenia, aż szyja będzie miękka, około 1 godziny.
Wyjąć z piekarnika i zmniejszyć temperaturę piekarnika do 163°. Cool squash do ogrzania.
Masło 8-na 2-calową okrągłą patelnię. Dół linii z okrągłym papierem pergaminowym lub woskowym i papierem maślanym.
Miarka miąższ z squasha, odrzucając skórę i przecieru w maszynce do jedzenia, aż gładka, o 45 sekund. W misce umieścić 2 szklanki purée, następnie ubić całe jajka, 1 szklankę pół na pół, 2 łyżki sera, 1 1/4 łyżeczki soli i 1/2 łyżeczki czarnego pieprzu do połączenia.
Wlać mieszaninę squasha do patelni i piec w łaźni wodnej, aż tylko ustawić i Drewniany pick lub szaszłyk wychodzi prawie czyste, 45 minut do 1 godziny.
Wyjąć z łaźni wodnej i ostudzić flan na patelni na stojaku 15 minut. Odwróć płaską płytę na flan, a następnie odwróć flan na płytę i ostrożnie usuń pergamin.
Tymczasem doprowadzić całe liście szałwii i pozostałe pół i pół filiżanki tylko na wolnym ogniu w 1-do 2-quart ciężki rondel, a następnie zdjąć z ognia i niech strome, pokryte, 10 minut.
Usuń szałwię, ostrożnie ściskając liście, aby wyodrębnić płyn, i odrzuć liście.
Żółtka ubij na pół i pół i gotuj na umiarkowanie małym ogniu, stale mieszając drewnianą łyżką, aż sos będzie wystarczająco gęsty, aby pokryć tył łyżki i zarejestruje 170 do 79° na termometrze, około 4 minut (nie pozwól gotować).
Natychmiast wlać sos przez sito o drobnych oczkach do miski, następnie dodać pozostały 1/2 szklanki sera i posiekaną szałwię, mieszając, aż ser się rozpuści. Wymieszać 1/4 łyżeczki soli i 1/2 łyżeczki pieprzu.
Flan pokroić w kliny cienkim nożem, wycierając nóż do czysta po każdym plasterku.