Flan Olbrzymi
Przepis Giant Flan jest gotowy w około 1 godzinę i 5 minut i zdecydowanie jest świetnym bezglutenowe i wegetariańskie opcja dla miłośników europejskiej żywności. Na 49 centów za porcję, dostaniesz deser, który serwuje 8. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 301 kalorii. Mieszanka jaj, vanillan ekstrakt, cukier, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 18%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Green Giant Veggie Chips: A Giant Surprise, Flan z guawanem i serem (Flan de Guayaba y Queso), oraz Flan de Arroz con Leche (ryż Pudding Flan).
Instrukcje
W ciężkim rondlu na średnim ogniu, gotować 1 szklankę cukru, aż stopi się, o 20 protokół. Nie mieszać. Zmniejszyć ogień do niskiej; gotować przez 5 minut lub aż syrop będzie złoty kolor, mieszając od czasu do czasu. Szybko wlać do niezgłębionej płytkiej 10-in. okrągłe naczynie do pieczenia, przechylające się do pokrycia dna naczynia.
Umieść naczynie w dużej patelni do pieczenia; odstawić na 10 minut.
W dużym rondlu podgrzej mleko, aż wokół boków patelni utworzą się pęcherzyki.
Zdjąć z ognia. W dużej misce ubić jajka, sól i pozostały cukier. Wymieszać 1 szklankę ciepłego mleka do mieszaniny jaj; powrót wszystko na patelnię i dobrze wymieszać. Wymieszać wanilią. Powoli wlać do przygotowanego naczynia do pieczenia.
Dodaj 3/4 po. gorąca woda do dużej patelni do pieczenia.
Piec w temperaturze 325° przez 35-40 minut lub do momentu, gdy środek jest po prostu ustawiony (mieszanka będzie się poruszać).
Wyjąć flan do stojaka z drutu; schłodzić przez 1 godzinę. Wyluzuj przez noc. Uruchom nóż wokół krawędzi, aby poluzować; Odwróć na obramowanym naczyniu do serwowania.