Flan Klasyczny

Flan Klasyczny
Klasyczny Flan może być tylko Europejska przepis, którego szukasz. Na 37 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 222 kalorie, 6G białka, oraz 5G tłuszczu. Ten przepis służy 6. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Świetnie sprawdza się jako deser. Udaj się do sklepu i odebrać vanillan ekstrakt, mleko, cukier, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 17%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Flan z guawanem i serem (Flan de Guayaba y Queso), My Simple Custard Flan (Filipino Leche Flan), oraz Flan de Arroz con Leche (ryż Pudding Flan) dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 177°. wymieszaj 1/2 szklanki cukru i 1/4 szklanki wody w dużym rondlu na małym ogniu, aż cukier się rozpuści. Zwiększyć ciepło; gotować bez mieszania, aż syrop będzie głęboki bursztynowy kolor, szczotkując boki patelni mokrą szczotką do ciasta i wirując patelnię od czasu do czasu, około 10 minut. Podziel karmel na sześć 3/4 szklanki budyniu. Praca szybko, uchylne miseczki, dno powłoki i część boków.
Składniki, których będziesz potrzebować
KarmelKarmel
BudyńBudyń
CukierCukier
SyropSyrop
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczotka Do CiastaSzczotka Do Ciasta
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
2
Mleko i 1/2 szklanki cukru wymieszać w średnim rondlu na małym ogniu, aż cukier się rozpuści (mleko będzie letnie).
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
3
Jajka ubić w średniej misce do wymieszania. Powoli ubijamy mieszankę mleczną.
Składniki, których będziesz potrzebować
JajkoJajko
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
4
Ubić wanilią i solą. Przecedzić budyń do przygotowanych filiżanek.
Składniki, których będziesz potrzebować
BudyńBudyń
WaniliaWanilia
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
5
Ułóż kubki w metalowej patelni do pieczenia o wymiarach 13x9x2 cali.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
6
Wlać wystarczającą ilość gorącej wody do pieczenia patelni, aby dojść do połowy boków filiżanek.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
7
Piec flans aż tylko ustawić w centrum, o 50 protokół.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
8
Wyjąć kubki z wody i odstawić na 30 minut. Schłodzić do ostygnięcia, co najmniej 4 godziny i do 1 dnia.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
9
Cut wokół boków każdej filiżanki poluzować flan; włączyć się na talerzu.

Polecane wino: Tempranillo, Albarino, Grenache

Hiszpański działa bardzo dobrze z Tempranillo, Albarino i Grenache. Łącząc wino z daniami kuchni hiszpańskiej, dlaczego nie kierować się zasadą "co rośnie razem idzie razem"? Polecamy albariño do białego wina i garnachan i tempranillo do czerwonego. Jedno wino, którego możesz spróbować to Flaco Tempranillo. Ma 4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 8 dolarów.
Flaco Tempranillo
Flaco Tempranillo
Produkowany z ekologicznych, suchych winnic. Flaco pokazuje złożoność dwukrotnie wyższą cenę. Winorośle te są utrzymywane w zróżnicowanym mikroklimacie, co pozwala na większą konsystencję dojrzałości rok po roku. Świeży, czysty charakter tego wina sprawia, że jest to niezwykle wszechstronne wino do łączenia z jedzeniem. To wino dobrze pasuje do białych mięs, takich jak wieprzowina i kurczak oraz łuszczących się ryb, takich jak morszczuk, dorsz lub flądra. To ma owoce i kwasowość, aby dopasować się do czerwonych mięs, jak również.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia1
Magazyn