Flan de Chocolate
Przepis Flan de Chocolate może zaspokoić Europejskie pragnienie w około 3 godziny i 5 minut. Jedna porcja zawiera 1798 kalorii, 9g białka, oraz 150 g tłuszczu. Ten przepis służy 6. Na 4,87 zł / porcja, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz słodko-gorzką czekoladę, fasolę waniliową, cukier i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis od Foodnetwork ma 1 fanów. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i przyjazne dla fodmap dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 22%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to My Simple Custard Flan (Filipino Leche Flan), Flan z guawanem i serem (Flan de Guayaba y Queso), oraz Flan de Arroz con Leche (ryż Pudding Flan).
Instrukcje
Wlać 2 szklanki cukru do środka głębokiego rondla i ostrożnie wlać wodę wokół niego, starając się nie rozlać cukru na boki patelni. Nie mieszać; delikatnie przeciągnij palec przez środek cukru dwa razy (wykonując krzyż), aby go zwilżyć. Na średnim ogniu doprowadzić do wrzenia bez mieszania. Zmniejszyć ogień do szybkiego dusić i gotować bez mieszania, aż bursztyn-Karmel w Kolorze, 10 do 20 protokół. Natychmiast usunąć z ognia. Zestaw 8 (1-filiżanek) ramekinów lub płytkich filiżanek kawy w pobliżu. Gdy karmel jest ugotowany, szybko wlej około 1/4 szklanki karmelu do każdego ramekina i zawiruj, aby pokryć boki. Odstawić do ostygnięcia. Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F.
W rondlu, doprowadzić mleko, wanilia i laski cynamonu do wrzenia na średnim ogniu. Natychmiast wyłączyć ogień i odstawić do zaparzenia na 10 minut.
Dodać posiekaną czekoladę i ubijać do rozpuszczenia i połączenia. W międzyczasie ubij razem jajka, dodatkowe żółtka i pozostałą szklankę cukru.
Ubić około 1/2 szklanki gorącego mleka do masy jajecznej, a następnie ubić Pozostałe gorące mleko. Przecedzić mieszaninę do dzbana, aby ją wygładzić i usunąć fasolę wanilii i laski cynamonu.
Wlać mieszaninę do ramekinów wyłożonych karmelem i ułożyć w gorącej kąpieli wodnej.
Piec w środku piekarnika, aż ustawi się w środku, 30 do 35 minut.
Wyjąć z łaźni wodnej i ostudzić. Szczelnie przykryj każdy ramekin folią. Przechowywać w lodówce co najmniej 2 godziny. (Lub przechowywać w lodówce, aż będzie gotowy do podania, do 24 godzin.)
Aby służyć, obrócić flanki na talerze (może być konieczne zanurzenie DNA każdego ramekina w gorącej wodzie, aby poluzować karmel.) Karmel wyleje się i będzie służył jako sos.