Flan Czekoladowo-Pomarańczowy
Czekoladowo-pomarańczowy Flan może być tylko deser szukasz. Jedna porcja zawiera 226 kalorii, 6G białka, oraz 6G tłuszczu. Na 51 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 9. Przynosi wam to moje przepisy. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to europejskie danie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Mieszanka skondensowanego mleka, skórka pomarańczowa, żółtka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 18%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Flan Czekoladowo-Pomarańczowy, Czekoladowo-Pomarańczowy Krem Serowy Flan, oraz Flan Pomarańczowy.
Instrukcje
Umieścić cukier w średnim, ciężka patelnia na średnim ogniu; gotować, aż cukier się rozpuści. Kontynuuj gotowanie dodatkowe 1 1/2 minuty lub aż złoty. Natychmiast wlać do 9-calowego naczynia quiche pokrytego sprayem do gotowania, szybko wywracając, aż karmelizowany cukier pokryje dno naczynia.
Połącz 1% mleka i pozostałe składniki w robocie kuchennym i mieszaj do uzyskania gładkiej masy.
Wlać mieszaninę mleka na karmelizowanym syropie w naczyniu.
Umieść naczynie w płytkiej patelni do pieczenia i dodaj gorącą wodę do patelni na głębokość 1 cala.
Piec w 300 przez 1 godzinę lub aż nóż włożony do środka flan wyjdzie czysty.
Wyjąć naczynie z patelni i ostudzić 30 minut na stojaku z drutu. Przykryć flan i schłodzić co najmniej 3 godziny.
Umieść talerz do góry dnem na talerzu i odwróć flan na talerz.
Skrop pozostałą część karmelizowanego syropu na flan.