Flan Czekoladowo-Pomarańczowy

Flan Czekoladowo-Pomarańczowy
Czekoladowo-pomarańczowy Flan może być tylko deser szukasz. Jedna porcja zawiera 226 kalorii, 6G białka, oraz 6G tłuszczu. Na 51 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 9. Przynosi wam to moje przepisy. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to europejskie danie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Mieszanka skondensowanego mleka, skórka pomarańczowa, żółtka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 18%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Flan Czekoladowo-Pomarańczowy, Czekoladowo-Pomarańczowy Krem Serowy Flan, oraz Flan Pomarańczowy.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 30
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Umieścić cukier w średnim, ciężka patelnia na średnim ogniu; gotować, aż cukier się rozpuści. Kontynuuj gotowanie dodatkowe 1 1/2 minuty lub aż złoty. Natychmiast wlać do 9-calowego naczynia quiche pokrytego sprayem do gotowania, szybko wywracając, aż karmelizowany cukier pokryje dno naczynia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Połącz 1% mleka i pozostałe składniki w robocie kuchennym i mieszaj do uzyskania gładkiej masy.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Procent Mleka1 Procent Mleka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
4
Wlać mieszaninę mleka na karmelizowanym syropie w naczyniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
SyropSyrop
MlekoMleko
5
Umieść naczynie w płytkiej patelni do pieczenia i dodaj gorącą wodę do patelni na głębokość 1 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
6
Piec w 300 przez 1 godzinę lub aż nóż włożony do środka flan wyjdzie czysty.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
NóżNóż
7
Wyjąć naczynie z patelni i ostudzić 30 minut na stojaku z drutu. Przykryć flan i schłodzić co najmniej 3 godziny.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
8
Umieść talerz do góry dnem na talerzu i odwróć flan na talerz.
9
Skrop pozostałą część karmelizowanego syropu na flan.
Składniki, których będziesz potrzebować
SyropSyrop
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje9
Ocena Zdrowia2
Magazyn