Flan Cynamonowy
Flan cynamonowy może być tylko Europejska przepis, którego szukasz. Ten deser ma 250 kalorii, 9g białka, oraz 7G tłuszczu na porcję. Ten bezglutenowy i wegetariański przepis służy 4 i kosztuje 58 centów za porcję. Mieszanka jajek, mielonego cynamonu, skondensowanego mleka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 23%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Flan ajerkoniaku na skórce cynamonowej, Cynamonowy Tost Julia (budyń chlebowy), oraz My Simple Custard Flan (Filipino Leche Flan) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 163°.
Umieść cztery 3/4 szklanki kremu w 13x9x2-calowej patelni do pieczenia. Wymieszać cukier i 1 łyżka wody w ciężkiej małej patelni na średnim ogniu, aż cukier się rozpuści. Gotować bez mieszania, aż syrop ma głęboki bursztynowy kolor, od czasu do czasu szczotkowanie boków patelni z pędzlem do ciasta zanurzonym w wodzie i wirującej patelni, o 8 protokół. Natychmiast wlać syrop do kubków budyniowych, dzieląc równo.
Mleko i cynamon ubić w małym rondlu do wymieszania; doprowadzić do duszenia. Przykryć i ostudzić 15 minut.
Ubić jajka, aby wymieszać w średniej misce. Stopniowo ubijaj mleko cynamonowe, a następnie słodzone mleko skondensowane i wanilię. Podzielić na karmelowe miseczki z kremem.
Wlać wystarczającą ilość gorącej wody do pieczenia patelni, aby dojść do połowy boków filiżanek.
Pieczemy krem, aż ustawi się w centrum, o 55 protokół. Schłodzić w wodzie na patelni.
Wyjąć kubki kremu z wody; przykryć i przechowywać w lodówce na noc.
Uruchom mały nóż wokół budyń poluzować. Aby rozpakować każdy, umieść mały talerz na szczycie kremu; mocno trzymając talerz i kubek kremu razem, odwróć i delikatnie potrząśnij, umożliwiając osadzenie się kremu i karmelu na talerzu.
W porcji: kalorie, 238; tłuszcz całkowity, 4 g; Tłuszcz nasycony, 1 g; cholesterol, 112 mg
Polecane wino: Tempranillo, Albarino, Grenache
Hiszpański działa bardzo dobrze z Tempranillo, Albarino i Grenache. Łącząc wino z daniami kuchni hiszpańskiej, dlaczego nie kierować się zasadą "co rośnie razem idzie razem"? Polecamy albariño do białego wina i garnachan i tempranillo do czerwonego. Możesz spróbować zapałek Tempranillo. Recenzenci bardzo to lubią z 4.6 z 5 gwiazdek i cena około 15 dolarów za butelkę.
![Matchbook Tempranillo]()
Matchbook Tempranillo
2013 Matchbook Tempranillo rozwija się z cech Starego Świata z dwóch wyróżniających się hiszpańskich klonów. Winorośle Ribera del Duero i tinta de Toro uprawiane na naszej posiadłości przyczyniają się do znanych smaków odmianowych, podczas gdy tradycyjna mieszanka Rioja Graciano dodaje taniny i struktury. Wyraźne aromaty dojrzałej maliny i bogatej śliwki prowadzą do kuszących smaków ziemi, pikantnego kardamonu i ciemnych owoców. Gładka i miękka na podniebieniu, ta uwodzicielska czerwień ma jasne wykończenie, które błaga o kolejny łyk tego drobno strukturalnego wina. Połącz to Dunnigan Hills Tempranillo z tradycyjnym daniem Paella z szafranem, małż, krewetek i chorizo.