Flan Ananasowy
Flan ananasowy może być tylko deserem, którego szukasz. Ten przepis służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 11g białka, 25 g tłuszczu, oraz w sumie 575 kalorii. Na 1,39 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz sok ananasowy, jajka, ekstrakt z wanilii i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Przynosi wam to moje przepisy. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to europejskie danie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 34%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Flan ananasowy (Flan de Piña), Ananasowo-Serowy Flan, oraz Flan z guawanem i serem (Flan de Guayaba y Queso).
Instrukcje
Gotować sok ananasowy w rondlu na średnim ogniu 20 minut lub do zmniejszenia do 1/2 szklanki; odstawić.
Posypać cukier w 8-calowy Okrągły cakepan; umieścić na średnim ogniu, i gotować, potrząsając patelni stale, aż cukier topi się i zamienia światło złoty brąz.
Zmniejszony sok ananasowy, skondensowane mleko i następne 4 składniki w blenderze, aż będą gładkie, zatrzymując się, aby zeskrobać boki; wymieszaj ananasa.
Na patelni zalać karmelizowanym cukrem kremem. Przykryć folią aluminiową; umieścić w patelni do pieczenia.
Dodaj gorącą wodę do patelni do pieczenia na głębokość 1 cala.
Piec w temperaturze 350 przez 50 do 55 minut lub aż nóż włożony do środka wyjdzie czysty.
Wyjąć cakepan z wody i odkryć; schłodzić flan w cakepan na stojaku drucianym 30 minut. Przykryć i schłodzić przez 2 godziny.
Uruchom nóż wokół krawędzi flan poluzować; odwrócić na talerzu.
Dekorować, w razie potrzeby.
Polecane wino: Tempranillo, Albarino, Grenache
Hiszpański w menu? Spróbuj sparować z Tempranillo, Albarino i Grenache. Łącząc wino z daniami kuchni hiszpańskiej, dlaczego nie kierować się zasadą "co rośnie razem idzie razem"? Polecamy albariño do białego wina i garnachan i tempranillo do czerwonego. Hacienda Lopez de Haro Tempranillo z oceną 4,7 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 12 dolarów za butelkę.
![Hacienda Lopez de Haro Tempranillo]()
Hacienda Lopez de Haro Tempranillo
Jego krótkie starzenie, 3-4 miesiące w nowych beczkach, zapewnia złożoność wina, towarzysząc czerwonym owocom i aromatom lukrecji typowym dla odmiany. Smaczne wino, bogate w owocowe smaki o słodkiej strukturze taniny, która pozostawia długi posmak.