Flan ajerkoniaku na skórce cynamonowej
Flan ajerkoniak na skórce cynamonu może być tylko deser szukasz. Ten przepis sprawia, że 10 porcji z 444 kalorie, 7G białka, oraz 23G tłuszczu każdy. Na 79 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest idealny do Boże Narodzenie. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Mieszanka ciężkiej śmietany do ubijania, zmielony cynamon, jajka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni europejskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 20%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Flan Ajerkoniaku, Flan Cynamonowy, oraz Ciasto dyniowe z ajerkoniakiem z Piernikową skórką dla podobnych receptur.
Instrukcje
Pierwsze 4 składniki ubić w smallbowl, aby zmiksować.
Ubić żółtko i 1 łyżkę śmietany do ubijania w innej misce, aby zmiksować. Za pomocą miksera elektrycznego, ubij masło i cukier w średniej misce do wymieszania. Ubij w mieszaninie żółtkowej (mieszanka może zsiadać). Ubić w mieszaninie mąki justuntil mieszane (ciasto będzie lekko lepki).Używając mącznych rąk, Zbierz ciasto razem i uformuj na dysk. Owinąć w plastik; schłodzić co najmniej 1 godzinę. DO przodu: może być wykonany 1 dzień. Przechowywać w lodówce.
Pozostawić lekko zmiękczyć w temperaturze pokojowej przed rozwałkowaniem.
Umieść stojak na środku piekarnika i rozgrzej do 191°.
Rozwałkować ciasto na pergaminie lekko posypanym papierem do 9-calowej rundy.Korzystanie z płyty o średnicy 8 1/2 cala jako prowadnicy, okrągłej wycinanki.
Przełożyć ciasto okrągłe, jeszcze na pergaminie, na blachę do pieczenia. Przekłuj ciasto widelcem.
Piec, aż skorupa jest goldenbrown i pieczone przez, 28 do 30 protokół.Ostudzić skorupę całkowicie na blasze do pieczenia. DO AHEAD: może być wykonany 1 dzień wcześniej. Coverand przechowywać w temperaturze pokojowej.
Połącz 1 szklankę cukru, 1/3 szklanki wody i syropu kukurydzianego w ciężkim medium. Wymieszać z cukrem o średnio niskiej temperaturze rozpuszcza się cukier. Zwiększ ciepło i gotuj bez mieszania, aż mieszanina obróci się bursztynem, czasami wirując panand szczotkując boki mokrym pastrybrushem, około 10 minut. Natychmiast pourcaramel do 9-calowy-Średnica patelni ciasto z 2-calowe-wysokie boki. Za pomocą rękawic kuchennych topochroń ręce, przechyl patelnię, aby zawirować karmel overbottom i w połowie boków patelni. Fajne podczas przygotowywania kremu.
Umieść stojak na środku piekarnika i rozgrzej do 163°.
Żółtka ubić, jajka, 1 szklanka śmietany i 1/4 szklanki cukru w dużej mieszance bowlto.
Połącz 1 szklankę śmietany, mleka, rumu, gałki muszkatołowej i 1/2 szklanki cukru w dużym rondlu.Mieszaj mieszaninę rumu na średnim ogniu, aż do rozpuszczenia sugaru; zwiększ ciepło i przynieś Zimmer. Stopniowo ubijaj gorącą mieszankę rumuw mieszaninie żółtka.
Wlać mieszaninę przez finestrainer do patelni z karmelem.
Umieść patelnię na dużej patelni do pieczenia.
Dodaj enoughhot wody do pieczenia patelni przyjść półwwayup boki patelni ciasto. Przykryć pieczenie panloosely folią.
Pieczemy flan do Ustawienia, około 1 godziny 40 minut (środek może się lekko przesunąć, gdy Pan jest delikatnie wstrząśnięty, ale góra poczuje się ustawiona, gdy lekko naciśnięty).
Wyjąć z piekarnika; niech flan stać w patelni z wodą10 minut.
Wyjmij patelnię z patelni do pieczenia.
Transfer bezpośrednio do lodówki; chilluncovered na noc. DO AHEAD: można bemade 2 dni do przodu. Przykryć i schłodzić.
Połącz wszystkie składniki z wyjątkiem gałki muszkatołowej w dużej misce.Za pomocą miksera elektrycznego, beat aż szczyty form.DO naprzód: może być wykonany 2 godziny do przodu.Kryj się i wyluzuj. Powtórz, aby zagęścić, jeśli nie jest to konieczne, przed użyciem.
Uruchom mały nóż wokół flan, aby poluzować patelnię.
Umieścić pieczone skorupy na szczycie flan inpan.
Umieścić duży talerz na szczycie flan ze skórką.Używając obiema rękami i trzymając talerz i patelnię z flanem mocno razem, Odwróć flanwith crust na talerz. Zeskrobać wszelkie karmelowe zabrudzenia na patelni. Top center offlan z kopcem rumu bitej śmietany.
Krem posypać lekko startą gałką muszkatołową.
Polecane wino: Tempranillo, Albarino, Grenache
Hiszpański w menu? Spróbuj sparować z Tempranillo, Albarino i Grenache. Łącząc wino z daniami kuchni hiszpańskiej, dlaczego nie kierować się zasadą "co rośnie razem idzie razem"? Polecamy albariño do białego wina i garnachan i tempranillo do czerwonego. Flaco Tempranillo z 4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 8 dolarów za butelkę.
![Flaco Tempranillo]()
Flaco Tempranillo
Produkowany z ekologicznych, suchych winnic. Flaco pokazuje złożoność dwukrotnie wyższą cenę. Winorośle te są utrzymywane w zróżnicowanym mikroklimacie, co pozwala na większą konsystencję dojrzałości rok po roku. Świeży, czysty charakter tego wina sprawia, że jest to niezwykle wszechstronne wino do łączenia z jedzeniem. To wino dobrze pasuje do białych mięs, takich jak wieprzowina i kurczak oraz łuszczących się ryb, takich jak morszczuk, dorsz lub flądra. To ma owoce i kwasowość, aby dopasować się do czerwonych mięs, jak również.