Fińskie bułeczki cynamonowe
Skandynawskich przepisów nigdy za wiele, więc wypróbuj fińskie bułeczki cynamonowe. Ten przepis jest przeznaczony dla 24 osób i kosztuje 18 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 188 kalorii , 5 g białka i 5 g tłuszczu . 1 osoba była zadowolona, że wypróbowała ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę wegetariańską lakto ovo . Udaj się do sklepu i kup aktywne drożdże, mielony cynamon, kawę i kilka innych rzeczy, aby przygotować je już dziś. Niewiele osób naprawdę lubiło to śniadanie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny . Jest to dostarczane przez Taste of Home. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 32% , to danie nie jest tak doskonałe. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jak Bon „Apple” Tite Cinnamon Rolls , Cinnamon Rolls i Cinnamon Rolls by Bing .
Instrukcje
W dużej misce rozpuść drożdże w ciepłej wodzie.
Usuń nasiona ze strąków kardamonu; grubo zmiażdżyć nasiona.
Do mieszanki drożdżowej dodaj nasiona, mleko, cukier, masło, jajka, sól i 3 szklanki mąki. Ubijaj, aż będzie gładkie. Dosyp pozostałą mąkę i wyrób miękkie ciasto (ciasto będzie lepkie).
Obróć na posypaną mąką powierzchnię; ugniatać, aż będzie gładkie i elastyczne, około 6-8 minut.
Umieścić w natłuszczonej misce, obracając raz, aby posmarować wierzch. Przykryj i odstaw w ciepłe miejsce do podwojenia objętości, około 1 godziny.
W małej misce wymieszaj cukier i cynamon. Uderz ciasto w dół. Obróć na lekko posypaną mąką powierzchnię; podzielić na pół.
Rozwałkuj jedną porcję na 18-calowy placek. x 10 cali prostokąt; posypać połową mieszanki cukru w odległości 1/2 cala od krawędzi.
Zwiń galaretkę, zaczynając od dłuższego boku; ścisnąć szew, aby uszczelnić.
Pokrój na 12 plasterków; umieść przeciętą stroną w dół w natłuszczonej 13-calowej foremce. x 9 cali naczynie do pieczenia. Powtórz tę czynność z pozostałym ciastem i mieszanką cukru.
Przykryj i odstaw do wyrośnięcia, aż objętość prawie się podwoi, około 45 minut.
Piec w temperaturze 350° przez 18-22 minut lub do złotego koloru.
W małej misce połącz kawę i 2 łyżeczki cukru; posmaruj bułki.
Posypać pozostałym cukrem.