Fish Wellington
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów dania głównego, więc dać ryb Wellington spróbować. Obserwujesz swoją figurę? Ten pescatariański przepis ma 636 kalorii, 35g białka, oraz 42g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Na 3,68 zł za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz pod ręką grzyby, cebulę, jajko i kilka innych składników, możesz to zrobić. Aby wykorzystać ciasto francuskie można wykonać to danie główne z Ciasto Francuskie Z Gruszką Żurawinową jako deser. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 55 minut. Z łyżeczką wynik 56%, to danie jest solidne. Spróbuj Ciasto z rybami i serem, po Wellingtońsku, Elk Wellington, oraz Ham Wellington dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 425 stopni F (220 stopni C). Pokrój filet z dorsza na pół poziomo, aby uzyskać 2 cienkie plastry; odstaw na bok.
Na patelni na średnim ogniu, roztopić masło. Wymieszać cebulę i grzyby, i gotować, aż zmiękną, 3-5 protokół. Doprawić solą i pieprzem; odstawić do ostygnięcia.
W średniej misce zmiksuj pasztet ze śmietaną.
Wymieszać z cebulą i grzybami.
Na lekko posypanej mąką powierzchni rozwałkuj ciasto, aby uzyskać prostokąt o wymiarach 12x14 cali.
Umieść 1 plasterek filetu z dorsza na środku prostokąta.
Rozprowadzić 1/2 mieszaniny pasztetu i warstwą z drugim kawałkiem filetu.
Rozłóż pozostałą mieszaninę pasztetów na wierzchu. Brzegi ciasta złożyć na nadzieniu w kierunku środka i zamknąć jajkiem.
Wymieszaj ciasto ze wszystkich stron z jajkiem.
Piec 25 minut w nagrzanym piekarniku lub na złoty kolor.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są doskonałym wyborem dla ryb. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Ziobaffan Organic Pinot Grigio z oceną 4,6 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
![Ziobaffa Organic Pinot Grigio]()
Ziobaffa Organic Pinot Grigio
Ziobaffa Organic Pinot Grigio ma świeże, bogate aromaty jabłek i gruszek z nutami cytrusów, które blakną w kwiatowy bukiet, a na podniebieniu jest jasny i świeży o wspaniałych owocowych smakach.ZIOBAFFA Pinot Grigio doskonale komponuje się z szeroką gamą lżejszych dań, zwłaszcza ryb/skorupiaków, drobiu, makaronów w sosie śmietanowym i bardziej miękkich serów. To także idealny aperitif. Mieszanka: 100% Pinot Grigio