Fish N ' Chips Z Sosem Curry

Fish N ' Chips Z Sosem Curry
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów dania głównego, więc dać Fish N ' Chips z sosem Curry spróbować. Ten przepis służy 2 i kosztuje $5.42 za porcję. Jedna porcja zawiera 784 kalorie, 56g białka, oraz 5G tłuszczu. Niewiele osób robiło ten przepis, a 9 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jeśli masz dorsza, curry, olej, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Aby zużyć olej można śledzić to danie główne z Wegański Chleb Bananowy Mango jako deser. Jest to drogie przepis dla fanów indyjskiego jedzenia. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i pescatariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 93%. Ten wynik jest super. Spróbuj Fish & Chips with Dipping Sauce, Smażony dorsz do ryb i frytek z sosem tatarskim, oraz Zdrowe fish & chips z sosem tatarskim dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Dodać 2 łyżki oleju do małego rondla i smażyć cebulę na średnim ogniu, aż będą miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
2
Dodać imbir i czosnek i kontynuować smażenie, aż będą bardzo pachnące i rumiane przez całą drogę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
3
Dodać curry, zmieloną kolendrę i mąkę i smażyć aż do nasycenia olejem i pachnące.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kolendra MielonaKolendra Mielona
Biała Cebula, Pokrojona W KostkęBiała Cebula, Pokrojona W Kostkę
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
4
Dodać ketchup i bulion, a następnie ubijać, gotować, aż sos zgęstnieje tylko trochę.smaż frytki za pierwszym razem
Składniki, których będziesz potrzebować
Opakowanie Szynki Delikatesowej Pokrojonej W Cienkie PlasterkiOpakowanie Szynki Delikatesowej Pokrojonej W Cienkie Plasterki
Sos Z Indyka, PodgrzewanySos Z Indyka, Podgrzewany
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
5
Dodaj około 3/4 " oleju do ciężkiego dna patelni (te żeliwne działają świetnie) i podgrzać na średnim ogniu, aż osiągnie 325 stopni F. ostrożnie obniżyć niektóre ziemniaki do oleju bez przeludnienia patelni. Smażyć, aż będą wiotkie, ale nie brązowe.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do SmakuPłatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
6
Przełożyć na wyłożony ręcznikiem papierowym talerz i usmażyć resztę ziemniaków.do piwa poobijane ryby
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do SmakuPłatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku
1/2 Funta Posiekanego Plamiaka1/2 Funta Posiekanego Plamiaka
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartkiTortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
7
Wymieszać mąkę, skrobię kukurydzianą, paprykę, cebulę w proszku, sól i pieprz w misce. Umieścić około 1/2 C mieszaniny na płytkiej patelni lub misce i odkurzyć dorsza z mieszaniny.Po zakończeniu wiórów należy podnieść temperaturę oleju do 375 degees F.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
RamięRamię
Opakowanie Serka śmietankowego, Zimnego I Pokrojonego W Kostki O Wymiarach 1/2 CalaOpakowanie Serka śmietankowego, Zimnego I Pokrojonego W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala
Uncje Płynu świeżej WodyUncje Płynu świeżej Wody
Sos Z Indyka, PodgrzewanySos Z Indyka, Podgrzewany
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
Połowa Rozmiaru 41 Wstępnie Obgotowana I KrewetkiPołowa Rozmiaru 41 Wstępnie Obgotowana I Krewetki
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
8
Dodać 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia do nieużywanej mieszanki mąki w misce, a następnie dodać około 1 C zimnego piwa. Delikatnie wymieszać, aż tylko połączone (to jest w porządku, jeśli istnieje jeszcze kilka brył), i dodać więcej piwa, jeśli mieszanina wydaje się zbyt gęsta (powinny być jak grube ciasto naleśnikowe). Zanurzyć dorsza w cieście, powłoki i pozwalając nadmiar kapać i umieścić w gorącym oleju.Smażyć na złoty kolor z jednej strony, następnie obrócić i smażyć na złoty kolor z drugiej strony.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/3 Szklanki Melasy1 1/3 Szklanki Melasy
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
1/2 Funta Posiekanego Plamiaka1/2 Funta Posiekanego Plamiaka
Połowa Rozmiaru 41 Wstępnie Obgotowana I KrewetkiPołowa Rozmiaru 41 Wstępnie Obgotowana I Krewetki
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
9
Przenieś do stojaka z drutu wyłożonego ręcznikiem papierowym i powtarzaj, aż wszystkie dorsze zostaną usmażone.
Składniki, których będziesz potrzebować
Połowa Rozmiaru 41 Wstępnie Obgotowana I KrewetkiPołowa Rozmiaru 41 Wstępnie Obgotowana I Krewetki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartkiTortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
Pomarańczowy Kawałek Do Pieczenia M&mPomarańczowy Kawałek Do Pieczenia M&m
10
Posypać solą morską.frytki smażymy po raz drugi
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Ser Pecorino-Romano Lub Do Smakuświeżo Starty Ser Pecorino-Romano Lub Do Smaku
Sos Z Indyka, PodgrzewanySos Z Indyka, Podgrzewany
11
Dodać garść ziemniaków do gorącego oleju i smażyć, aż będą chrupiące i złociste. Powtarzaj, aż wszystkie chipsy zostaną usmażone.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do SmakuPłatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku
Sos Z Indyka, PodgrzewanySos Z Indyka, Podgrzewany
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
12
Posypać solą morską.Posmaruj kopiec frytek, na wierzch polej kawałkiem smażonego dorsza i podawaj z sosem curry i klinem cytryny lub octu słodowego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet SłodowyOcet Słodowy
Sos CurrySos Curry
świeżo Starty Ser Pecorino-Romano Lub Do Smakuświeżo Starty Ser Pecorino-Romano Lub Do Smaku
Sos Z Indyka, PodgrzewanySos Z Indyka, Podgrzewany
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
Połowa Rozmiaru 41 Wstępnie Obgotowana I KrewetkiPołowa Rozmiaru 41 Wstępnie Obgotowana I Krewetki

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir to moje ulubione ryby. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jednym z win, które można spróbować jest Alzacja Willm Pinot Gris Reserve. Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 16 dolarów.
Alsace Willm Pinot Gris Reserve
Alsace Willm Pinot Gris Reserve
Intensywny złoty kolor z nutami ochry, wino ma nos dojrzałych owoców, pigwy. W ustach atak jest elastyczny i pełny, z nutami miodu i przypraw. Końcowy doskonale równoważy cukier i kwasowość.Połącz to wino ze smażonymi na patelni foie gras, grillowanymi lub pieczonymi białymi mięsami (wieprzowina, cielęcina), królikiem, drobiem w sosie śmietanowym, wędzonymi rybami, potrawami z grzybów, takimi jak risotto.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia81
Magazyn