Fish N ' Chips Z Sosem Curry

Fish N ' Chips Z Sosem Curry
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów dania głównego, więc dać Fish N ' Chips z sosem Curry spróbować. Ten przepis służy 2 i kosztuje $5.42 za porcję. Jedna porcja zawiera 784 kalorie, 56g białka, oraz 5G tłuszczu. Niewiele osób robiło ten przepis, a 9 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jeśli masz dorsza, curry, olej, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Aby zużyć olej można śledzić to danie główne z Wegański Chleb Bananowy Mango jako deser. Jest to drogie przepis dla fanów indyjskiego jedzenia. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i pescatariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 93%. Ten wynik jest super. Spróbuj Fish & Chips with Dipping Sauce, Smażony dorsz do ryb i frytek z sosem tatarskim, oraz Zdrowe fish & chips z sosem tatarskim dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Dodać 2 łyżki oleju do małego rondla i smażyć cebulę na średnim ogniu, aż będą miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
2
Dodać imbir i czosnek i kontynuować smażenie, aż będą bardzo pachnące i rumiane przez całą drogę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
Całe Migdały, Ze Skórką I PrażoneCałe Migdały, Ze Skórką I Prażone
3
Dodać curry, zmieloną kolendrę i mąkę i smażyć aż do nasycenia olejem i pachnące.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kolendra MielonaKolendra Mielona
Biała Cebula, Pokrojona W KostkęBiała Cebula, Pokrojona W Kostkę
Śliwki Duszone Lub Inne OwoceŚliwki Duszone Lub Inne Owoce
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
4
Dodać ketchup i bulion, a następnie ubijać, gotować, aż sos zgęstnieje tylko trochę.smaż frytki za pierwszym razem
Składniki, których będziesz potrzebować
Opakowanie Szynki Delikatesowej Pokrojonej W Cienkie PlasterkiOpakowanie Szynki Delikatesowej Pokrojonej W Cienkie Plasterki
Sos Z Indyka, PodgrzewanySos Z Indyka, Podgrzewany
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
5
Dodaj około 3/4 " oleju do ciężkiego dna patelni (te żeliwne działają świetnie) i podgrzać na średnim ogniu, aż osiągnie 325 stopni F. ostrożnie obniżyć niektóre ziemniaki do oleju bez przeludnienia patelni. Smażyć, aż będą wiotkie, ale nie brązowe.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tuba PHILADELPHIA® Serek Z Szczypiorkiem I CebuląTuba PHILADELPHIA® Serek Z Szczypiorkiem I Cebulą
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
6
Przełożyć na wyłożony ręcznikiem papierowym talerz i usmażyć resztę ziemniaków.do piwa poobijane ryby
Składniki, których będziesz potrzebować
Tuba PHILADELPHIA® Serek Z Szczypiorkiem I CebuląTuba PHILADELPHIA® Serek Z Szczypiorkiem I Cebulą
1/2 Funta Posiekanego Plamiaka1/2 Funta Posiekanego Plamiaka
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych
7
Wymieszać mąkę, skrobię kukurydzianą, paprykę, cebulę w proszku, sól i pieprz w misce. Umieścić około 1/2 C mieszaniny na płytkiej patelni lub misce i odkurzyć dorsza z mieszaniny.Po zakończeniu wiórów należy podnieść temperaturę oleju do 375 degees F.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Posiekana Biała Cebula (z 1 Dużej Lub 2 Małych Cebul)Posiekana Biała Cebula (z 1 Dużej Lub 2 Małych Cebul)
6 łyżek Zimnego, Niesolonego Masła, Pokrojonego Na Małe Kawałki Lub Startego6 łyżek Zimnego, Niesolonego Masła, Pokrojonego Na Małe Kawałki Lub Startego
Uncje Płynu świeżej WodyUncje Płynu świeżej Wody
Sos Z Indyka, PodgrzewanySos Z Indyka, Podgrzewany
Śliwki Duszone Lub Inne OwoceŚliwki Duszone Lub Inne Owoce
Połowa Rozmiaru 41 Wstępnie Obgotowana I KrewetkiPołowa Rozmiaru 41 Wstępnie Obgotowana I Krewetki
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
8
Dodać 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia do nieużywanej mieszanki mąki w misce, a następnie dodać około 1 C zimnego piwa. Delikatnie wymieszać, aż tylko połączone (to jest w porządku, jeśli istnieje jeszcze kilka brył), i dodać więcej piwa, jeśli mieszanina wydaje się zbyt gęsta (powinny być jak grube ciasto naleśnikowe). Zanurzyć dorsza w cieście, powłoki i pozwalając nadmiar kapać i umieścić w gorącym oleju.Smażyć na złoty kolor z jednej strony, następnie obrócić i smażyć na złoty kolor z drugiej strony.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/3 Szklanki Melasy1 1/3 Szklanki Melasy
Śliwki Duszone Lub Inne OwoceŚliwki Duszone Lub Inne Owoce
1/2 Funta Posiekanego Plamiaka1/2 Funta Posiekanego Plamiaka
Połowa Rozmiaru 41 Wstępnie Obgotowana I KrewetkiPołowa Rozmiaru 41 Wstępnie Obgotowana I Krewetki
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
9
Przenieś do stojaka z drutu wyłożonego ręcznikiem papierowym i powtarzaj, aż wszystkie dorsze zostaną usmażone.
Składniki, których będziesz potrzebować
Połowa Rozmiaru 41 Wstępnie Obgotowana I KrewetkiPołowa Rozmiaru 41 Wstępnie Obgotowana I Krewetki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych
Pomarańczowy Kawałek Do Pieczenia M&mPomarańczowy Kawałek Do Pieczenia M&m
10
Posypać solą morską.frytki smażymy po raz drugi
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Ser Pecorino-Romano Lub Do Smakuświeżo Starty Ser Pecorino-Romano Lub Do Smaku
Sos Z Indyka, PodgrzewanySos Z Indyka, Podgrzewany
11
Dodać garść ziemniaków do gorącego oleju i smażyć, aż będą chrupiące i złociste. Powtarzaj, aż wszystkie chipsy zostaną usmażone.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tuba PHILADELPHIA® Serek Z Szczypiorkiem I CebuląTuba PHILADELPHIA® Serek Z Szczypiorkiem I Cebulą
Sos Z Indyka, PodgrzewanySos Z Indyka, Podgrzewany
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
12
Posypać solą morską.Posmaruj kopiec frytek, na wierzch polej kawałkiem smażonego dorsza i podawaj z sosem curry i klinem cytryny lub octu słodowego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet SłodowyOcet Słodowy
Sos CurrySos Curry
świeżo Starty Ser Pecorino-Romano Lub Do Smakuświeżo Starty Ser Pecorino-Romano Lub Do Smaku
Sos Z Indyka, PodgrzewanySos Z Indyka, Podgrzewany
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
Połowa Rozmiaru 41 Wstępnie Obgotowana I KrewetkiPołowa Rozmiaru 41 Wstępnie Obgotowana I Krewetki

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir to moje ulubione ryby. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jednym z win, które można spróbować jest Alzacja Willm Pinot Gris Reserve. Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 16 dolarów.
Alsace Willm Pinot Gris Reserve
Alsace Willm Pinot Gris Reserve
Intensywny złoty kolor z nutami ochry, wino ma nos dojrzałych owoców, pigwy. W ustach atak jest elastyczny i pełny, z nutami miodu i przypraw. Końcowy doskonale równoważy cukier i kwasowość.Połącz to wino ze smażonymi na patelni foie gras, grillowanymi lub pieczonymi białymi mięsami (wieprzowina, cielęcina), królikiem, drobiem w sosie śmietanowym, wędzonymi rybami, potrawami z grzybów, takimi jak risotto.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia81
Magazyn