Fish N ' Chips Z Sosem Curry
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów dania głównego, więc dać Fish N ' Chips z sosem Curry spróbować. Ten przepis służy 2 i kosztuje $5.42 za porcję. Jedna porcja zawiera 784 kalorie, 56g białka, oraz 5G tłuszczu. Niewiele osób robiło ten przepis, a 9 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jeśli masz dorsza, curry, olej, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Aby zużyć olej można śledzić to danie główne z Wegański Chleb Bananowy Mango jako deser. Jest to drogie przepis dla fanów indyjskiego jedzenia. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i pescatariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 93%. Ten wynik jest super. Spróbuj Fish & Chips with Dipping Sauce, Smażony dorsz do ryb i frytek z sosem tatarskim, oraz Zdrowe fish & chips z sosem tatarskim dla podobnych receptur.
Instrukcje
Dodać 2 łyżki oleju do małego rondla i smażyć cebulę na średnim ogniu, aż będą miękkie.
Dodać imbir i czosnek i kontynuować smażenie, aż będą bardzo pachnące i rumiane przez całą drogę.
Dodać curry, zmieloną kolendrę i mąkę i smażyć aż do nasycenia olejem i pachnące.
Dodać ketchup i bulion, a następnie ubijać, gotować, aż sos zgęstnieje tylko trochę.smaż frytki za pierwszym razem
Dodaj około 3/4 " oleju do ciężkiego dna patelni (te żeliwne działają świetnie) i podgrzać na średnim ogniu, aż osiągnie 325 stopni F. ostrożnie obniżyć niektóre ziemniaki do oleju bez przeludnienia patelni. Smażyć, aż będą wiotkie, ale nie brązowe.
Przełożyć na wyłożony ręcznikiem papierowym talerz i usmażyć resztę ziemniaków.do piwa poobijane ryby
Wymieszać mąkę, skrobię kukurydzianą, paprykę, cebulę w proszku, sól i pieprz w misce. Umieścić około 1/2 C mieszaniny na płytkiej patelni lub misce i odkurzyć dorsza z mieszaniny.Po zakończeniu wiórów należy podnieść temperaturę oleju do 375 degees F.
Dodać 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia do nieużywanej mieszanki mąki w misce, a następnie dodać około 1 C zimnego piwa. Delikatnie wymieszać, aż tylko połączone (to jest w porządku, jeśli istnieje jeszcze kilka brył), i dodać więcej piwa, jeśli mieszanina wydaje się zbyt gęsta (powinny być jak grube ciasto naleśnikowe). Zanurzyć dorsza w cieście, powłoki i pozwalając nadmiar kapać i umieścić w gorącym oleju.Smażyć na złoty kolor z jednej strony, następnie obrócić i smażyć na złoty kolor z drugiej strony.
Przenieś do stojaka z drutu wyłożonego ręcznikiem papierowym i powtarzaj, aż wszystkie dorsze zostaną usmażone.
Posypać solą morską.frytki smażymy po raz drugi
Dodać garść ziemniaków do gorącego oleju i smażyć, aż będą chrupiące i złociste. Powtarzaj, aż wszystkie chipsy zostaną usmażone.
Posypać solą morską.Posmaruj kopiec frytek, na wierzch polej kawałkiem smażonego dorsza i podawaj z sosem curry i klinem cytryny lub octu słodowego.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir to moje ulubione ryby. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jednym z win, które można spróbować jest Alzacja Willm Pinot Gris Reserve. Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 16 dolarów.
![Alsace Willm Pinot Gris Reserve]()
Alsace Willm Pinot Gris Reserve
Intensywny złoty kolor z nutami ochry, wino ma nos dojrzałych owoców, pigwy. W ustach atak jest elastyczny i pełny, z nutami miodu i przypraw. Końcowy doskonale równoważy cukier i kwasowość.Połącz to wino ze smażonymi na patelni foie gras, grillowanymi lub pieczonymi białymi mięsami (wieprzowina, cielęcina), królikiem, drobiem w sosie śmietanowym, wędzonymi rybami, potrawami z grzybów, takimi jak risotto.