Filety z łososia z powłoką Wasabi

Filety z łososia z powłoką Wasabi
Filety z łososia z powłoką Wasabi mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 753 kalorie, 46g białka, oraz 31 g tłuszczu. Ten przepis służy 2 i kosztuje $5.69 za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz ryż, proszek do pasty, mięty i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać mielony kminek, możesz śledzić to danie główne z Marokański Mus Czekoladowy jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 84%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj [] Grillowane filety z łososia z sosem Wasabi i cytrynowym {Moja randka z aplikacją IKEA na Facebooku Wintertainer}, Panko Crusted Wasabi Salmon with Orange Wasabi Cream Sauce, oraz Łosoś Wasabi dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W rondlu gotuj dziki ryż (dwie części wody do jednej części ryżu), gotując przez 45 minut. Pozostawić na bok do ostygnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dziki Ryż, Dokładnie WypłukanyDziki Ryż, Dokładnie Wypłukany
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
2
Tymczasem w innym rondlu buraki przykryć wodą, zagotować, następnie zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez około 30 minut, aż burak będzie miękki.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Szyfonowata Z Liści JarmużuSzyfonowata Z Liści Jarmużu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
3
Odcedzić, a gdy będzie wystarczająco chłodny, obrać skórę i pokroić buraki na grube kawałki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szyfonowata Z Liści JarmużuSzyfonowata Z Liści Jarmużu
4
Posiekaj granat na pół i wyodrębnij nasiona.
Składniki, których będziesz potrzebować
GranatGranat
Ciepła, Mocna Parzona KawaCiepła, Mocna Parzona Kawa
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
5
Dodaj granat, buraki, oliwę z oliwek i miętę do ryżu. Zostaw na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
GranatGranat
3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)
Szyfonowata Z Liści JarmużuSzyfonowata Z Liści Jarmużu
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
6
Wykonaj powłokę wasabi, mieszając ze sobą majonez, kminek i wasabi. Spróbuj i dostosuj, jeśli chcesz. Rozgrzej piekarnik do 177° / 180°C.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Duże Papryczki Chipotle W Sosie Adobo, Drobno Posiekane, Plus 2 łyżki Sosu Adobo2 Duże Papryczki Chipotle W Sosie Adobo, Drobno Posiekane, Plus 2 łyżki Sosu Adobo
WasabiWasabi
Do średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 PosiekanejDo średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 Posiekanej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
7
Łososia umyć, osuszyć i doprawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
8
Podgrzej patelnię lub patelnię żaroodporną na tyle dużą, aby zmieścić oba filety z łososia, a gdy będzie gorąco, Wrzuć łososia, od strony skóry w dół. Obróć po 5 minutach lub gdy skóra jest brązowa i chrupiąca. Zdejmij ciepło, ostrożnie obróć ponownie i nałóż powłokę wasabi na wierzch łososia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
WasabiWasabi
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
9
Włóż patelnię do piekarnika i gotuj przez około 10 minut, aż powłoka zacznie brązowieć.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
10
Podawać na dzikim ryżu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dziki Ryż, Dokładnie WypłukanyDziki Ryż, Dokładnie Wypłukany
11
Przepisy Sophie Dahl. Przedruk za zgodą bardzo lubi żywności: rok w przepisach przez Sophie Dahl, © 201
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
12
Opublikowane przez Ten Speed Press, oddział Random House, Inc.Sophie Dahl rozpoczęła karierę jako modelka, ale pisanie zawsze było jej pierwszą miłością. W 2003 roku napisała ilustrowaną nowelę "the Man with the Dancing Eyes", która stała się bestsellerem Times. Następnie ukazała się powieść "Playing with the Grown-Ups", opublikowana ku powszechnemu uwielbieniu przez Bloomsbury w 200
13
Dahl jest redaktorem naczelnym brytyjskiego Vogue ' a. Pisała także m.in. dla us Vogue, Waitrose Food Illustrated magazine, The Observer, The Guardian i The Saturday Times Magazine.Oddana jedząca i gotująca, napisała książkę opisującą jej nieszczęścia z jedzeniem, zmysłowe rozkosze Panny Dahl, wydaną przez Harpera
14
Collins w 2009 roku, co było jej drugim bestsellerem. Po sukcesie Voluptuous Delights, Dahl napisał i przedstawił popularny sześcioczęściowy serial kulinarny BBC2, Delicious Miss Dahl, który był emitowany w wielu krajach na całym świecie.Dahl mieszka w Anglii, gdzie kontynuuje pracę nad dziennikarstwem, fikcją i pieczeniem.

Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc

Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje do łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Możesz spróbować Rochioli Estate Chardonnay. Recenzenci bardzo lubią to z 4.3 z 5 gwiazdek i cena około 42 dolarów za butelkę.
Rochioli Estate Chardonnay
Rochioli Estate Chardonnay
To wino jest doskonałym przykładem wyjątkowych cech z posiadłości Rochioli i rosyjskiej doliny rzeki. Aromaty dojrzałego jabłka, owoców tropikalnych, orzechów laskowych i odrobiny przypraw łączą się z bogatymi smakami jabłek i rześką kwasowością.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia77
Magazyn