Filety z łososia polane pomarańczą z rozmarynem
Filety z łososia polane pomarańczą z rozmarynem to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny danie główne. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 292 kalorie, 34g białka, oraz 11g tłuszczu. Na 4,24 zł za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Jeśli masz pod ręką pieprz, wino, sok pomarańczowy i kilka innych składników, możesz to zrobić. Aby zużyć sok pomarańczowy można śledzić to danie główne z Śliwkowy Sherbert z sokiem pomarańczowym i winem śliwkowym jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 86%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Filety z łososia szkliwione cytrusową pomarańczą i tymiankiem, Łosoś Szkliwiony Pomarańczowo-Rozmarynowy, oraz Filety Z Łososia Szkliwione Balsamicznie dla podobnych receptur.
Instrukcje
Filety posypać równomiernie solą i pieprzem.
Podgrzać dużą patelnię nonstick na średnim ogniu. Patelnia z natryskiem do gotowania.
Dodać filety; gotować 2 minuty z każdej strony lub aż ryby płatki łatwo podczas badania widelcem lub do pożądanego stopnia doneness.
Ponownie zalać patelnię sprayem do gotowania.
Dodaj szalotki; smażyć 30 sekund. Wymieszać z winem i rozmarynem; gotować 30 sekund lub aż płyn prawie wyparuje.
Dodać sok i syrop; doprowadzić do wrzenia i gotować 1 minutę. Odstawić filety na patelnię; gotować 1 minutę z każdej strony lub do całkowitego ogrzania.
Przyprawione haricots verts: gotować 1 funt haricots verts we wrzącej wodzie 3 minut lub do chrupkiego-przetargu.
Odcedzić; spłukać zimną wodą. Pat dry.
Połącz z 1/3 szklanki posiekanej palonej czerwonej papryki i 1/4 szklanki prażonych orzechów pinii.
Połącz 2 łyżki czerwonego octu winnego, 1/8 łyżeczki soli, 1/8 łyżeczki pieprzu i 1/8 łyżeczki suchej musztardy. Wrzucić mieszaninę fasoli.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Łosoś świetnie komponuje się z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Możesz spróbować GEN5 Chardonnay. Recenzenci bardzo lubią to z 4.3 z 5 Ocena gwiazdkowa i cena około 9 dolarów za butelkę.
![GEN5 Chardonnay]()
GEN5 Chardonnay
Bardzo przyjazny Chardonnay, z soczystymi tropikalnymi owocami, nutą kremowości i długim, jasnym wykończeniem. Przez pięć pokoleń nasza rodzina mieszkała i pracowała na naszej ziemi w Lodi w Kalifornii, zawsze starając się pozostawić ziemię w lepszym stanie na następne latapokolenia.