Filety z okonia
Filety z okonia mogą być dobrym przepisem na poszerzenie repertuaru dań głównych. Ten przepis jest dla 4 osób i kosztuje 2,46 USD za porcję. Dbasz o sylwetkę? Ten przepis bez nabiału, zgodny z FODMAP, Whole 30 i peskatariański ma 306 kalorii , 27 g białka i 9 g tłuszczu na porcję. Ten przepis z Taste of Home ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i kup lemoniadę, olej, filety z okonia i kilka innych rzeczy, aby przygotować go już dziś. Od przygotowania do podania na talerzu ten przepis zajmuje około 30 minut . Z oceną Spoonacular wynoszącą 50% , to danie jest solidne. Wypróbuj Aromatyczne filety z okonia , Chrupiące smażone filety z okonia i Filety z okonia z krewetkami i sosem wermutowym, aby uzyskać podobne przepisy.
Instrukcje
Wlej sodę do płytkiej miski; dodaj filety rybne i odstaw na 15 minut. W innej płytkiej misce wymieszaj mieszankę naleśnikową i pieprz.
Wyjmij rybę z napoju gazowanego i obtocz ją w mieszance do naleśników.
Na dużej patelni rozgrzej 1/4 cala oleju na średnio-wysokim ogniu. Smaż rybę przez 2-3 minuty z każdej strony lub do momentu, aż ryba będzie się rozpadać na kawałki widelcem.
Odsączyć na ręcznikach papierowych.