Filet Mignon z sosem śmietanowym z boczku
Filet Mignon z sosem śmietanowym boczku może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 451 kalorii, 24g białka, oraz 37 g tłuszczu każdy. Na 3,71 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Allrecipes ma 101 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 35 minut. Jeśli masz oliwę z oliwek, szalotki, masło, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby zużyć masło można śledzić to danie główne z Ciasto Z Masłem Cynamonowym jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pierwotne dieta. Z łyżeczką wynik 52%, to danie jest solidne. Spróbuj Filet Owinięty Boczkiem Mignon Z Sosem Chrzanowym, Grillowany Filet Mignon z sosem śmietanowym Gorgonzola, oraz Filet Zawinięty W Boczek Mignon dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej grill na świeżym powietrzu na średnim ogniu i lekko nasmaruj ruszt.
Filety posmarować oliwą z oliwek i gotować na rozgrzanym grillu do pożądanej doneness (około 4 minut na stronę dla średnio rzadkich). Natychmiastowy odczyt termometr włożony do środka powinien odczytać 130 stopni F (54 stopni C). Steki odstawić na talerz wyłożony folią aluminiową, aby odpocząć.
Podczas gdy steki są odpoczynku, przygotować sos: gotować i mieszać posiekany boczek w małym rondlu na średnim ogniu, aż kawałki boczku są chrupiące, 3 do 5 minut. Wymieszać w masło i szalotki, i gotować i mieszać, aż szalotki są miękkie i przezroczyste, o 5 protokół więcej. Wymieszać pół na pół, doprowadzić mieszaninę na wolnym ogniu na średnim ogniu, i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż sos jest lekko zagęszczony, o 8 protokół. Doprawić do smaku solą i pieprzem, podawać na stekach.