Filet Mignon nad homarem Boursin puree ziemniaczane z redukcją Merlot

Filet Mignon nad homarem Boursin puree ziemniaczane z redukcją Merlot
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki,więc daj Filet Mignon na puree z homara Boursin Z Redukcją Merlot. Na $9.95 za porcję, ten przepis okładki 34% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 865 kalorii, 38g białka, oraz 59G tłuszczu. Ten przepis służy 6. Ten przepis jest lubiany przez 14 smakoszy i kucharzy. Jest idealny do Święto Dziękczynienia. Mieszanka masła plus 1/2 szklanki masła, olej z pestek winogron, masło i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 55 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 75%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Merlot Filet Mignon, Pieczony Filet Mignon, Sos Z Wina Wiśniowego I Łatwe Puree Czosnkowe, oraz Walentynkowa Kolacja-Filet Mignon z sosem chrzanowym i puree Cheddar dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzać 3 łyżki oleju w dużym rondlu, i podsmażyć czosnek i szalotki na delikatnym ogniu, aż przezroczyste. (Jeśli masz jakieś kawałki mięsa, możesz je dodać w tym czasie). Podsmażyć patelnię winem, dodać bulion wołowy oraz tymianek i rozmaryn. Pozwól, aby ta mieszanina się zmniejszyła. Może to potrwać 20 do 30 minut (czasami dłużej)przy walcowaniu, odkrytym. Chcesz, aby płyn odparował do około 1/3 tego, co zacząłeś (w celu zintensyfikowania smaku). Gdy zmniejszysz płyn do wymaganej objętości, usuń z ognia, przecedzić przez chinois (stożkowy sitko) lub gazę (dzięki czemu możesz usunąć wszystkie warzywa i zioła), przywrócić sos do patelni i wymieszać z masłem, aby zakończyć SOS.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ostra Papryka, Jeśli To Możliwe WędzonaOstra Papryka, Jeśli To Możliwe Wędzona
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzaneżółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
Bezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką JagnięcąBezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką Jagnięcą
2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
Namoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), OpcjonalnieNamoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), Opcjonalnie
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowa WodaDodatkowa Woda
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
1
Gotować ziemniaki z liśćmi laurowymi, aż ziemniaki będą miękkie. Podczas gotowania ziemniaków, mięso homara saute w oleju i masła, aż nie jest już przezroczyste, i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Zielonej Cebuli, Drobno Posiekanej1 łyżka Zielonej Cebuli, Drobno Posiekanej
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Cienki-Cienki-
2
Dobrze odcedzić ziemniaki i wyrzucić liście laurowe, a następnie rozgnieść ziemniaki. Używając trzepaczki, dodaj 1 patyczek masła, sól i biały pieprz. Złożyć mięso homara do ziemniaków i odstawić w ciepłe miejsce.;
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Zielonej Cebuli, Drobno Posiekanej1 łyżka Zielonej Cebuli, Drobno Posiekanej
1 Szklanka Majonezu, Takiego Jak Hellmann's1 Szklanka Majonezu, Takiego Jak Hellmann's
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
3
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
4
Wołowinę doprawić solą i pieprzem. W ciężkim dnie, bezpieczny w piekarniku patelni saute, dodać tyle oleju, aby pokryć dno patelni i podgrzać na średnim ogniu na płycie kuchennej. Gdy patelnia saute jest gorąca, gotować z każdej strony filetów przez około 2 do 3 protokół, pozostawiając niezakłócony przez pierwsze 2 protokół lub tak. Obrócić filety i kontynuować proces pieczenia po drugiej stronie filetów przez kolejne 2 do 3 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
5
Umieść patelnię steków w nagrzanym piekarniku. Pozostawić filety gotować dalsze 6 do 8 minut w piekarniku (w zależności od grubości steków i ciepła piekarnika).
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W KostkęPomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
6
Podczas gdy steki są w piecu zakończyć ziemniaki przez rozdrobnienie sera Boursin do homara puree, które zostały utrzymanie ciepła i delikatnie mieszając go w celu umożliwienia ser do stopienia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser BoursinSer Boursin
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
Na 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do DekoracjiNa 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
Pokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmPokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W KostkęPomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
7
Wyjmij patelnię steków z piekarnika i pozwól im odpocząć. (Pamiętaj, aby użyć rękawicy kuchennej; uchwyt patelni będzie gorący!)
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W KostkęPomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cienko Pokrojone Carne Asada (stek Wołowy)Cienko Pokrojone Carne Asada (stek Wołowy)
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
8
W razie potrzeby krótko podgrzać sos Merlot, następnie zdjąć garnek z ognia i ubić cały patyk masła.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
MerlotMerlot
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekane Ciasteczka OreoPosiekane Ciasteczka Oreo
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
9
Na środku talerza umieścić porcję puree ziemniaczanego. Na wierzch polać filetem mignon, polać sosem Merlot naokoło i udekorować posiekanym szczypiorkiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filet MignonFilet Mignon
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
(najlepiej Bumble Bee Prime Filet Solid Albacore)(najlepiej Bumble Bee Prime Filet Solid Albacore)
MerlotMerlot
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony

Polecane wino: Chablis, Chardonnay

Homar w menu? Spróbuj połączyć się z Chablis i Chardonnay. Chablis jest idealny do homara, ale chardonny z innych regionów też na pewno trafi na miejsce. Gilbert Picq Chablis z 4.5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 30 dolarów za butelkę.
Gilbert Picq Chablis
Gilbert Picq Chablis
Zwykle pochodzi z 12 paczek i jest niezmiennie pełen flinty Seashell esencji, co czyni go kwintesencją Chablis.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 55 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia25
Magazyn