Figowa tarta karmelowa z malinowym sorbetem
Tarta karmelowa figowa z malinowym sorbetem może być właśnie deserem, którego szukasz. Ten przepis służy 8. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 624 kalorie, 6G białka, oraz 22g tłuszczu na porcję. Na 2,03 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi je Wam Jedzenie i wino. Jeśli masz masło, figi mission, sól i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Z łyżeczką wynik 19%, to danie nie jest tak wybitny. Podobne przepisy to Tarty malinowy Sorbet z nutą ciepła, Tarta Cherry & Mint Sorbet, oraz Bogaty, Cierpki Sorbet Cytrynowy.
Instrukcje
W misce połączyć mąkę, cukier i sól. Za pomocą noża do ciast lub 2 noży kroimy masło, aż mieszanina będzie przypominała grubą potrawę. Ubić jajko z mlekiem i dodać do miski. Delikatnie mieszaj, aż ciasto uformuje się. Podziel ciasto na pół i uformuj każdą połowę na dysk. Owiń dyski w plastik i przechowywać w lodówce, aż dokładnie schłodzone, co najmniej 4 godziny lub na noc.
Na lekko posypanej mąką powierzchni rozwałkuj 1 dysk ciasta na 12-calową rundę.
Wytnij cztery 4-calowe rundy i ułóż je na blasze do pieczenia. Powtórzyć z pozostałym ciastem. Przykryć plastikiem i zamrozić do twardości, do 3 dni.
Ułóż osiem 4-do 5-calowych zapiekanek na 2 blachach do pieczenia. W rondlu gotuj cukier i wodę na umiarkowanym ogniu, aż do głębokiego bursztynu, około 10 minut.
Karmel wyjąć z ognia i wymieszać z masłem, aż będzie gładki.
Do każdej zapiekanki wlać 2 łyżki karmelu i dodać 3 połówki fig, odciąć bok. Ustaw zamrożony krążek ciasta na każdym naczyniu, aby pokryć figi.
Piec około 40 minut, lub aż ciasto będzie złoty i karmel jest bąbelkowy. Ostrożnie rozpakuj tarty na talerze, ciasto na dół. Na wierzchu polać gałką malinowego sorbetu i podawać.