Figi Rustykalne, Szynka Serrano I Tartinki Z Orzechów Laskowych
Rustykalne figi, szynka Serrano i tartinki z orzechów laskowych mogą być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 405 kalorii, 11g białka, oraz 21 g tłuszczu każdy. Na 2,51 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz sól, pieprz, zmielone nasiona chia i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 57%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Tartinki Brie Miodowo-Orzechowe, Smokey Filet z Serrano-Papaya Salsan i Serrano-Mint-Cilantro Chutney, oraz Salsa De Serrano Rojo (Czerwony Sos Serrano).
Instrukcje
Połącz pierwsze dziewięć składników w robocie kuchennym. Puls trzy razy do napowietrzenia.
Dodaj zimne masło i pulsuj dziesięć razy, aż masło będzie wielkości małego groszku.
Dodać 6 łyżek lodowatej wody i pulsować. Ciasto nie musi formować kulki. Wystarczy nacisnąć ciasto i sprawdzić, czy się składa. Jeśli wydaje się kruchy, dodaj kolejną łyżkę lodowatej wody.
Przenieść ciasto na powierzchnię roboczą i ugniatać go kilka razy. Szybko uformuj go w 6-calowy kwadrat. Nie należy obchodzić się z ciastem za dużo i nie martw się, jeśli nie jest to idealny kwadrat. Owinąć ciasto w folię, spłaszczyć i przechowywać w lodówce przez 30 minut.
Rozgrzej piekarnik do 190°C (375°F).
Wyjąć ciasto z lodówki. Najlepiej jest pracować na zimnej powierzchni, takiej jak marmur. Odkurz powierzchnię i wałek do ciasta odrobiną drobnej brązowej mąki ryżowej.
Rozwałkuj ciasto na prostokąt o grubości około 7 na 10 cali i grubości 1/4 cala. Znowu, to nie musi być idealne. Pracuj szybko, aby ciasto nie stało się zbyt miękkie. Jeśli pęknie, złóż go z powrotem.
Przełożyć walcowane ciasto na blachę do pieczenia wyłożoną papierem do pieczenia. W razie potrzeby przyciąć krawędzie nożem do ciasta. Schłodzić ciasto przez 20 minut lub do jędrności.
Piec przez 20 do 25 minut, aż złoty kolor będzie brązowy.
Wyjąć z piekarnika i pozostawić do ostygnięcia skórki podczas przygotowywania polewy (pozostawić piekarnik włączony). Polecam układanie polewy, gdy skórka jest lekko ciepła, ponieważ ciepło wydobywa wszystkie smaki.
Zmniejsz temperaturę piekarnika do 180°C.
Umieścić orzechy laskowe na blasze do pieczenia i tosty je przez 5 do 7 minut lub aż złoty i skóra zaczyna się poluzować.
Przenieść je do ręcznika kuchennego i pocierać je razem, aby usunąć skórki.
Niech ostygną. Grubo posiekać.
Umieść kozi ser w misce i szybko wymieszaj, aby go poluzować.
Rozłóż na ciepłej tarcie.
Ułóż figi, szynkę, rukolę, czerwoną cebulę i prażone orzechy laskowe na kozim serze.
Skropić oliwę z oliwek i ocet balsamiczny na wierzchu.
Pokroić w kwadraty i od razu podawać.
Od małych talerzy i słodkich smakołyków: moja rodzinna podróż do gotowania bezglutenowego Aran Goyoaga. Copyright © 2012 by Aran Goyoaga. Wydane przez Little, Brown and Company.