Figi i Mascarpone Focaccia
Przepis Fig i Mascarpone Focaccia może zaspokoić Twoje śródziemnomorskie pragnienie w mniej więcej 45 minut. Ten przepis sprawia, że 14 porcji z 155 kalorii, 4G białka, oraz 4G tłuszczu każdy. Na 19 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Dobrze sprawdza się jako chleb. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Mieszanka sera mascarpone, drożdże, oliwa z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 52%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Jak zrobić Chleb Focaccia & rozmaryn czosnek Focaccia, Domowe Fig Newtons, oraz Pieczone Figi Crostini.
Instrukcje
Rozpuścić miód i drożdże w 1/2 szklanki ciepłej wody w dużej misce; odstawić 10 protokół.
Dodać pozostałe 3/4 szklanki wody i 2 łyżki oleju; mieszać do wymieszania. Lekko łyżka mąki do suchych miarek; wyrównać nożem.
Dodać 2 3/4 szklanki mąki i 1/2 łyżeczki soli do mieszaniny drożdży; mieszać aż do wymieszania. Ciasto wyłożyć na obsypaną mąką powierzchnię. Zagniataj do uzyskania gładkiej i elastycznej masy (około 10 minut); dodaj wystarczającą ilość pozostałej 1/2 szklanki mąki, 1 łyżkę stołową na raz, aby ciasto nie przyklejało się do rąk (ciasto będzie lepkie).
Umieść ciasto w dużej misce pokrytej sprayem do gotowania, obracając się do warstwy wierzchniej. Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce (85), wolne od przeciągów, 1 godzinę lub do podwojenia rozmiaru. (Delikatnie wcisnąć dwa palce do ciasta. Jeśli wcięcia pozostają, ciasto wzrosło wystarczająco.)
Umieść ciasto na patelni o wymiarach 13 x 9 cali pokrytej natryskiem do gotowania. Pat ciasta, aby dopasować patelni. Przykryć i odstawić 30 minut. Odkryj ciasto. Zrób wgłębienia w wierzchu ciasta za pomocą uchwytu drewnianej łyżki lub koniuszków palców. Przykryć i odstawić 45 minut lub do podwojenia wielkości.
Odkryj ciasto. Łyżka małych dollops sera na ciasto. Delikatnie rozprowadzić ser na cieście.
Posypać ćwiartki figowe równomiernie serem.
Skropić 1/2 łyżeczki oleju na ciasto.
Posypać 1/4 łyżeczki soli.
Piec w 400 przez 23 protokół lub aż rumiane na dole i brzmi puste po naciśnięciu.
Posypać pozostałą 1/4 łyżeczki soli.
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.