Figi gotowane z czerwonym winem i herbatą
Figi gotowane z czerwonym winem i Teanem to bezglutenowe i wegetariańskie przepis z 6 porcjami. Jedna porcja zawiera 378 kalorii, 3G białka, oraz 2G tłuszczu. Na 5,44 zł za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz fasolę wanilii, skórkę pomarańczy, figi i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 21%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Spróbuj Figi gotowane w czerwonym winie, Przyprawione figi gotowane w winie, oraz Owoc, Który Zstąpił Z Raju-Figi W Czerwonym Winie dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz pierwsze 11 składników w średnim rondlu. Dobrze wymieszać; doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu. Zmniejszyć ciepło; gotować na wolnym ogniu 30 minut. Mieszankę brandy przecedzić przez sito do miski i wyrzucić ciała stałe. Powrót mieszanki brandy do patelni.
Dodać figi; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień; dusić, odkryte, 1 godzinę lub aż figi są miękkie.
Usuń figi z patelni, zastrzegając mieszankę brandy.
Niech figi ostygną lekko; przeciąć każdą figę na pół.
Ułóż 5 połówek fig na każdym z 6 dań deserowych; skropić 1 1/2 łyżki syropu brandy na figach. Do każdej porcji dodać 2 łyżki lodów.
W razie potrzeby udekoruj skórką z cytryny.
Uwaga:Można to zrobić dzień wcześniej; przykryć i schłodzić, przywrócić temperaturę pokojową i podawać.