Fiński Styl Mojakka
Potrzebujesz danie główne bez nabiału? Mojakka po fińsku może być doskonałym przepisem do wypróbowania. Ten przepis serwuje 8 i kosztuje 4,07 USD za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 40g białka, 9g tłuszczu i w sumie 338 kalorii. Udaj się do sklepu i podnieś pieczeń wołową, seler, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 99 osób cieszyło się, że wypróbowało ten przepis. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 3 godziny i 5 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni skandynawskiej. Jest dostarczany przez Allrecipes. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 96%. Ten wynik jest super. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Mojakka (Bezmleczna), Fiński Flatbread, oraz Fińskie Pasty.
Instrukcje
W dużym garnku na średnim ogniu zrumienić mięso ze wszystkich stron na maśle lub margarynie.
Dodaj 4 szklanki wody i zagotuj.
Dodaj cebulę, sól i zmielony czarny pieprz. Zmniejsz ogień i gotuj na wolnym ogniu przez godzinę.
Dodaj marchewki, seler i ziemniaki i gotuj na wolnym ogniu przez kolejne 1 1/2 godziny. Następnie połącz mąkę i pozostałą 1/2 szklanki wody w osobnej małej misce, tworząc cienką pastę.
Dodaj to do zupy, dobrze mieszając i gotuj jeszcze przez 15 minut.