Fettuccini z sosem pieczarkowym, szynką i różą
Fettuccini z pieczarkami, szynką i sosem różanym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 8. Na 1,03 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 15g białka, 27 g tłuszczu, oraz w sumie 494 kalorie. Ten przepis od Allrecipes ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz ciężką śmietanę, Bazyl, cebulę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 42%, co jest całkiem dobre. Spróbuj Szybki i lekki kurczak + Fettuccini z grzybami, Fettuccini Primavera z sosem cytrynowym, oraz Szpinakowe Fettuccini z sosem śmietanowym Gorgonzola dla podobnych receptur.
Instrukcje
Doprowadzić do wrzenia duży garnek lekko osolonej wody.
Dodać makaron i gotować przez 8 do 10 minut lub aż al dente; odcedzić.
W dużej patelni saute roztopić masło na średnim ogniu.
Dodać cebulę i czosnek i gotować, aż zmiękną. Wymieszać w plasterkach pieczarki i oregano, bazylia, i pietruszka. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż płyn z grzybów odparuje.
Dodać kawałki szynki i gotować przez kolejne 4 do 5 protokół.
Wlać śmietanę i doprowadzić do wrzenia. Powoli wymieszać w sosie spaghetti i pokruszony czerwony pieprz mieszając go do śmietany. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż sos zmniejszy się o jedną trzecią i będzie gęsty.
Umieścić fettuccini na talerzach i chochli nawet porcje sosu na wierzchu.