Fettuccini z sosem pieczarkowym, szynką i różą
Fettuccini z sosem pieczarkowym, szynką i różą może być dobrym przepisem na poszerzenie kolekcji dań głównych. Jedna porcja zawiera 494 kalorie, 15g białka, oraz 27 g tłuszczu. Ten przepis służy 8. Na 1,04 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 48 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka makaronu fettuccine, oregano, czosnek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 58%, co jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Szybki i lekki kurczak + Fettuccini z grzybami, Fettuccini Primavera z sosem cytrynowym, oraz Fettuccini z kurczaka w sosie orzechowym #EatHealthy15.
Instrukcje
Doprowadzić do wrzenia duży garnek lekko osolonej wody.
Dodać makaron i gotować przez 8 do 10 minut lub aż al dente; odcedzić.
W dużej patelni saute roztopić masło na średnim ogniu.
Dodać cebulę i czosnek i gotować, aż zmiękną. Wymieszać w plasterkach pieczarki i oregano, bazylia, i pietruszka. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż płyn z grzybów odparuje.
Dodać kawałki szynki i gotować przez kolejne 4 do 5 protokół.
Wlać śmietanę i doprowadzić do wrzenia. Powoli wymieszać w sosie spaghetti i pokruszony czerwony pieprz mieszając go do śmietany. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż sos zmniejszy się o jedną trzecią i będzie gęsty.
Umieścić fettuccini na talerzach i chochli nawet porcje sosu na wierzchu.