Fettuccine ze szpinakiem, kiełbasą, papryką i oliwkami
Fettuccine ze szpinakiem, kiełbasą, papryką i oliwkami może być daniem głównym, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 651 kalorii , 24 g białka i 45 g tłuszczu . Za 1,86 USD za porcję przepis ten pokrywa 22% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest dla 6 osób. Ten przepis podoba się 19 smakoszom i kucharzom. Jeśli masz pod ręką bazylię, oliwę z oliwek, parmezan i kilka innych składników, możesz go zrobić. Jest on dostarczany przez Allrecipes. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 45 minut . Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 68% , to danie jest dobre. Użytkownikom, którym spodobał się ten przepis, spodobały się również Pieczone oliwki i papryka , Zupa ziemniaczana z papryką i oliwkami i Pieczone jajka i krem z boczku w gniazdkach szpinakowych fettuccine .
Instrukcje
Wyjmij kiełbasę z osłonek i zrumień na patelni.
Odcedź i odłóż. Ugotuj fettuccine zgodnie z instrukcją na opakowaniu. W międzyczasie rozgrzej olej na dużej patelni.
Dodaj cebulę i smaż 2-3 minuty.
Dodaj czosnek i czerwoną paprykę i smaż przez 3–4 minuty.
Dodaj pomidory i kiełbasę i gotuj 4-5 minut lub do momentu, aż warzywa będą chrupiąco-miękkie. Wymieszaj z oliwkami i bazylią.
Odcedź makaron i wymieszaj z mieszanką kiełbasianą.