Fettuccine z Pesto, szparagami i karczochem
Fettuccine z Pesto, szparagami i karczochem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 507 kalorii, 19g białka, oraz 21 g tłuszczu każdy. Na 2,82 zł za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz liście pietruszki, liście bazylii, parmezan i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 66%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Fettuccine ze szparagami, Zielonym Pesto z buraków i gotowanym jajkiem, Pieczone szparagi Grillowany ser z karczochem i pesto z rukoli, oraz Szparagi, Karczoch, Pesto i Quiche z kozim serem ze skórką Quinoa.
Instrukcje
Umieść orzeszki piniowe w misce robota kuchennego wyposażonego w mocowanie ostrza i przetwarzaj do drobno zmielonego, około 20 sekund. Zeskrobać boki miski za pomocą gumowej szpatułki.
Dodać odmierzoną sól i pieprz, czosnek, bazylia, i pietruszka; proces do puréed, o 15 sekund; i zeskrobać po bokach miski.Po uruchomieniu procesora powoli dodawaj olej w cienkim strumieniu, aż do włączenia.
Dodać parmezan i puls kilka razy do włączenia. Doprawić do smaku solą i pieprzem w razie potrzeby; odstawić.Do makaronu: doprowadzić duży garnek mocno osolonej wody do wrzenia na dużym ogniu.Wycisnąć sok z cytryny do połowy do średniej, niereaktywnej miski i napełnić miskę do połowy zimną wodą; odstawić.Pracując z 1 karczochem na raz, odetnij górną część liści za pomocą ząbkowanego noża. Zdejmij ciemne zewnętrzne liście jeden po drugim, aby odsłonić delikatne żółte wewnętrzne liście. Przyciąć dno łodygi.
Przetnij Na Zewnątrz karczocha nożem do parkowania, aby usunąć pozostałą twardą podstawę liści. Używając obieraczki do warzyw, ogol ciemnozieloną skórę z łodygi, wygładzając krawędzie, na których przymocowano liście.
Przetnij karczoch na pół wzdłuż przez liście i łodygę. Za pomocą małej łyżeczki delikatnie wyjąć twardy fioletowy dławik i puszkę znajdującą się między liśćmi a łodygą; wyrzucić.
Każdy karczoch przeciąć wzdłuż na pół ponownie i umieścić w zarezerwowanej wodzie cytrynowej. Powtórz z pozostałymi karczochami.Przygotować łaźnię z lodem, napełniając dużą miskę do połowy lodem i wodą; odstawić.
Wyjmij ćwiartki karczocha z wody cytrynowej, wrzuć je do wrzącej osolonej wody i gotuj do miękkości, około 3 do 4 minut. Za pomocą łyżki szczelinowej lub pająka przenieś karczochy do przygotowanej łaźni z lodem, aby ostygły. Gotuj szparagi w garnku z wodą.
Przenieś karczochy z łaźni wodnej na deskę do krojenia i osusz je między ręcznikami (im bardziej sucha, tym lepiej). Odstaw karczochy na bok; zarezerwuj łaźnię z lodową wodą.
Dodać szparagi do wrzącej wody i blanszować, aż chrupiące-miękkie, o 30 sekund. Za pomocą pająka lub szczypiec przenieś szparagi do zarezerwowanej łaźni z lodem, aby ostygły. Trzymaj garnek z wodą na wrzenia do makaronu.
Szparagi przełożyć z łaźni wodnej na deskę do krojenia i osuszyć między ręcznikami. Używając obieraczki do warzyw, ogolić każdą szparagową włócznię wzdłuż na cienkie paski, a następnie przeciąć paski na pół w poprzek. (Jeśli masz problemy z obieraniem ostatniej porcji szparagów, podprzyj włócznię na płaskiej rękojeści szpatułki lub łyżki, aby uzyskać lepszą dźwignię i kontynuuj obieranie.)
Paski szparagów umieścić w średniej misce, wraz z wierzchołkami włóczni; odstawić.
Rozgrzać olej na dużej patelni na średnim ogniu do połysku.
Dodaj karczochy i sear ze wszystkich stron, o 5 minut w sumie.
Przełożyć na talerz wyłożony papierowym ręcznikiem i doprawić solą i pieprzem.
Zdjąć patelnię z ognia, wylać i wyrzucić nadmiar oleju, a patelnię odstawić na bok.
Dodać makaron do wrzącej wody i gotować, aż al dente, o 7 protokół. Rezerwy 1 1/2 szklanki wody makaronu, a następnie odsączyć makaron.Natychmiast przywrócić patelnię do średnio wysokiego ciepła; dodać zarezerwowane pesto, 3/4 szklanki zarezerwowanej wody do gotowania makaronu i paski szparagów; wymieszać, aby połączyć; i szybko doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu.
Dodaj ugotowany makaron i wrzucić do połączenia, gotowanie w celu zmniejszenia cieczy lub dodając bardziej zastrzeżone wody makaronu w razie potrzeby, aby osiągnąć żądaną konsystencję sosu. Doprawić do smaku solą i pieprzem.Natychmiast podzielić na 4 ciepłe miski i góry każdej miski z 4 ćwiartki Karczoch i trochę pieprzu.
Podawać z tartym parmezanem.