Fettuccine z cytryną (Paradiso Perduto)
Fettuccine z cytryną (Paradiso Perduto) może być dobrym przepisem na rozszerzenie repertuaru dania głównego. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.5 za porcję. Jedna porcja zawiera 1456 kalorii, 47g białka, oraz 64G tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz asiago, szalotki, Treviso radicchio i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 30 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 72%, co jest solidne. Spróbuj Meyer Lemon Fettuccine i 10 ulubionych Cytryn s, Cytrynowo-Pieprzowy Fettuccine, oraz Cytrynowo-Szczypiorowy Fettuccine dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zrób kopiec mąki na środku dużej drewnianej deski do krojenia. Zrobić dobrze w środku mąki i dodać jajka i olej. Za pomocą widelca, ubić razem jajka i olej i rozpocząć włączenie mąki począwszy od wewnętrznej krawędzi studni. W miarę rozszerzania studni, popychaj mąkę do góry, aby zachować kształt studni. Nie martw się, że ta początkowa faza wygląda niechlujnie. Ciasto zbierze się, gdy połowa mąki zostanie włączona.
Zacznij ugniatać ciasto obiema rękami, używając dłoni. Gdy masz spójną masę, wyjmij ciasto z planszy i zeskrobaj resztki chrupiących bitów. Wyrzuć te kawałki. Lekko mąkę deskę i kontynuować ugniatanie przez 3 więcej minut. Ciasto powinno być elastyczne i trochę lepkie. Kontynuuj ugniatanie przez kolejne 3 minuty, pamiętając, aby w razie potrzeby odkurzyć deskę. Zawiń ciasto w plastik i pozostaw na 30 minut w temperaturze pokojowej.
Uwaga: nie pomijaj ugniatania lub spoczynkowej części tego przepisu. Są niezbędne do lekkiego makaronu.
Rozwałkuj makaron do najcieńszego ustawienia na maszynie do makaronu.
Makaron pokroić w makaron o grubości 1/4 cala ręcznie lub maszynowo i odstawić pod wilgotnym ręcznikiem.
Aby przygotować zielony Fettuccine: wykonaj regularne instrukcje fettuccine.
Aby przygotować danie: Przynieś 6 litrów wody do wrzenia i dodaj 2 łyżki soli.
W 12 do 14-calowej patelni saute rozgrzać olej na ogniu.
Dodaj szalotki i saute aż światło złoty brąz, o 5 do 6 protokół.
Dodaj radicchio i gotować 30 sekund.
Dodać śmietanę, zmniejszyć o połowę i zdjąć z ognia. Wrzuć makaron do wrzącej wody i gotuj do miękkości jeszcze al dente.
Dobrze odcedzić makaron i wrzucić na patelnię z mieszaniną śmietany. Powrót do ognia, dodać skórkę z cytryny i sok i wrzucić do płaszcza.
Dodać połowę sera i ponownie wrzucić.
Podawać natychmiast w ciepłej misce, dzięki czemu dodatkowy ser dostępny na boku.