Fettuccine all ' Alfredo con Prosciutto di Parma

Fettuccine all ' Alfredo con Prosciutto di Parma może być dobrym przepisem na rozszerzenie repertuaru dania głównego. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 509 kalorii, 26g białka, oraz 42g tłuszczu. Na 2,51 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 30 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowy, pierwotny i przyjazny dla fodmap dieta. Jest to niedrogie przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. Mieszanka prosciutto di parma, parmigiano-reggiano, jajko fettuccine i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć masło można śledzić to danie główne z Ciasto Z Masłem Cynamonowym jako deser. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 57%. Podobne przepisy to Prosciutto di Parma (Fagottini di Prosciutto di Parma), Fettuccine Alfredo z groszkiem i Prosciutto, oraz Prosciutto di Parma Caramele przystawki.
Instrukcje
Doprowadzić osoloną wodę do wrzenia toczenia makaronu i gotować do pakowania wskazówki dla makaronu al dente.
Szynkę prosciutto pokroić w cienkie paski. Oddzielne wstążki szynki i luźno układać je i odstawić.
Rozgrzej dużą patelnię na umiarkowanym ogniu.
Dodać masło do patelni i stopić.
Do roztopionego masła dodać pół na pół. Ciągle mieszając, dodaj ser i gotuj sos 1 minutę. Doprawić gałką muszkatołową, pieprzem i szczyptą soli. Wyłączyć ogień pod sosem i dodać makaron na patelni. Wrzucić makaron, aż sos pokryje makaron równomiernie.
Dodaj wstążki prosciutto i wrzucić, aby równomiernie je rozprowadzić. Mangia!