Fettuccine Alfredo
Fettuccine Alfredo może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Na 1,77 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 1126 kalorii, 23G białka, oraz 81 g tłuszczu. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 18 mówi, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 45 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Udaj się do sklepu i odbierz świeżo popękany pieprz, parmigiano-reggiano, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby użyć pieprzu można śledzić to danie główne z Łatwy Deser Miętowy jako deser. Z łyżeczką wynik 66%, to danie jest dobre. Podobne przepisy to Fettuccine Alfredo, Fettuccine Alfredo, oraz Fettuccine Alfredo.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Połącz mąkę i sól; uformuj kopiec na powierzchni roboczej i zrób studnię w centrum.
Dodać całe jajka, żółtka i 1 łyżkę oliwy z oliwek do studni i lekko ubić widelcem. Stopniowo wyciągaj mąkę z wewnętrznej ściany studni ruchem okrężnym. Użyj jednej ręki do mieszania, a drugiej do ochrony zewnętrznej ściany. Kontynuuj włączenie wszystkich mąki, aż utworzy kulkę. Zagnieść i złożyć ciasto, aż będzie elastyczne i gładkie, powinno to zająć około 10 minut.
Posmaruj powierzchnię pozostałą oliwą z oliwek i owinąć ciasto w folię; pozostaw na około 30 minut, aby gluten się zrelaksował. Podziel kulkę ciasta na małe części, przykryj i zarezerwuj ciasto, którego nie używasz od razu, aby zapobiec wysychaniu. Uformuj ciasto w prostokąt i rozwałkuj je przez maszynę do makaronu, 2 lub 3 razy, w najszerszym miejscu. Wyciągnij i rozciągnij arkusz ciasta dłonią, gdy wyłoni się z rolek. Zmniejsz ustawienie i ponownie przekręć ciasto, 2 lub 3 razy. Kontynuuj dokręcanie i walcowanie, aż arkusz będzie miał grubość około 1/4 cala. Pamiętaj, że zbyt gęsty makaron smakuje gumowo.
Wytnij długi arkusz na wykonalne 18-calowe kawałki. Teraz, używając przystawki do cięcia fettuccine, przeprowadź arkusze przez szczelinę cięcia. Makaron i blachę do pieczenia posmarować mąką kukurydzianą. Zwiń pasma w gniazdo. Pozostawić do wyschnięcia na około 10 minut przed gotowaniem.
Rozgrzać śmietanę na niskim średnim ogniu w głębokiej patelni saute.
Dodaj masło i delikatnie ubijaj, aby się stopić.
Posypać serem i wymieszać do włączenia. Doprawić świeżo popękanym czarnym pieprzem. W dużym garnku gotować makaron w dużej ilości wrzącej osolonej wody przez 3 minuty. Szybko odcedzić makaron i dodać go do patelni saute, delikatnie wrzucić makaron płaszcz w Alfredo.
Makaron przełożyć do ciepłej miski. Top z więcej startego sera i posiekaną natką pietruszki.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Chianti, Trebbiano i Verdicchio to świetny wybór dla Włochów. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Felsina Berardenga Chianti Classico (pół butelki) z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 13 dolarów za butelkę.
![Felsina Berardenga Chianti Classico (pół butelki)]()
Felsina Berardenga Chianti Classico (pół butelki)
"Pokazuje świeże jagody, z nutami kwiatów, świeżych ziół i czekolady. Treściwe, ze świeżym podniebieniem, dobrze zintegrowanymi taninami i zrównoważonym wykończeniem. Dużo wiśni i lekkiej przyprawy. Najlepszy po 2003 roku."- Wine Spectator