Fettuccine Alfredo

Fettuccine Alfredo
Fettuccine Alfredo może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Na 1,77 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 1126 kalorii, 23G białka, oraz 81 g tłuszczu. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 18 mówi, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 45 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Udaj się do sklepu i odbierz świeżo popękany pieprz, parmigiano-reggiano, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby użyć pieprzu można śledzić to danie główne z Łatwy Deser Miętowy jako deser. Z łyżeczką wynik 66%, to danie jest dobre. Podobne przepisy to Fettuccine Alfredo, Fettuccine Alfredo, oraz Fettuccine Alfredo.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
1
Połącz mąkę i sól; uformuj kopiec na powierzchni roboczej i zrób studnię w centrum.
Składniki, których będziesz potrzebować
Śliwki Duszone Lub Inne OwoceŚliwki Duszone Lub Inne Owoce
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
2
Dodać całe jajka, żółtka i 1 łyżkę oliwy z oliwek do studni i lekko ubić widelcem. Stopniowo wyciągaj mąkę z wewnętrznej ściany studni ruchem okrężnym. Użyj jednej ręki do mieszania, a drugiej do ochrony zewnętrznej ściany. Kontynuuj włączenie wszystkich mąki, aż utworzy kulkę. Zagnieść i złożyć ciasto, aż będzie elastyczne i gładkie, powinno to zająć około 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
Śliwki Duszone Lub Inne OwoceŚliwki Duszone Lub Inne Owoce
Ciasteczka Imbirowe, PodzieloneCiasteczka Imbirowe, Podzielone
3
Posmaruj powierzchnię pozostałą oliwą z oliwek i owinąć ciasto w folię; pozostaw na około 30 minut, aby gluten się zrelaksował. Podziel kulkę ciasta na małe części, przykryj i zarezerwuj ciasto, którego nie używasz od razu, aby zapobiec wysychaniu. Uformuj ciasto w prostokąt i rozwałkuj je przez maszynę do makaronu, 2 lub 3 razy, w najszerszym miejscu. Wyciągnij i rozciągnij arkusz ciasta dłonią, gdy wyłoni się z rolek. Zmniejsz ustawienie i ponownie przekręć ciasto, 2 lub 3 razy. Kontynuuj dokręcanie i walcowanie, aż arkusz będzie miał grubość około 1/4 cala. Pamiętaj, że zbyt gęsty makaron smakuje gumowo.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
żelkiżelki
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Maszyna Do MakaronuMaszyna Do Makaronu
12 Ciasteczek Oreo, Pokruszonych, Podzielonych12 Ciasteczek Oreo, Pokruszonych, Podzielonych
4
Wytnij długi arkusz na wykonalne 18-calowe kawałki. Teraz, używając przystawki do cięcia fettuccine, przeprowadź arkusze przez szczelinę cięcia. Makaron i blachę do pieczenia posmarować mąką kukurydzianą. Zwiń pasma w gniazdo. Pozostawić do wyschnięcia na około 10 minut przed gotowaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
FettuccineFettuccine
Filety Z Pstrąga Jeziorowego (około Każdego)Filety Z Pstrąga Jeziorowego (około Każdego)
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczypta Płatków Czerwonej PaprykiSzczypta Płatków Czerwonej Papryki
1
Rozgrzać śmietanę na niskim średnim ogniu w głębokiej patelni saute.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
2
Dodaj masło i delikatnie ubijaj, aby się stopić.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
3
Posypać serem i wymieszać do włączenia. Doprawić świeżo popękanym czarnym pieprzem. W dużym garnku gotować makaron w dużej ilości wrzącej osolonej wody przez 3 minuty. Szybko odcedzić makaron i dodać go do patelni saute, delikatnie wrzucić makaron płaszcz w Alfredo.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pęknięty Czarny PieprzPęknięty Czarny Pieprz
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
4
Makaron przełożyć do ciepłej miski. Top z więcej startego sera i posiekaną natką pietruszki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe
2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
5
Podawać natychmiast.

Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio

Chianti, Trebbiano i Verdicchio to świetny wybór dla Włochów. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Felsina Berardenga Chianti Classico (pół butelki) z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 13 dolarów za butelkę.
Felsina Berardenga Chianti Classico (pół butelki)
Felsina Berardenga Chianti Classico (pół butelki)
"Pokazuje świeże jagody, z nutami kwiatów, świeżych ziół i czekolady. Treściwe, ze świeżym podniebieniem, dobrze zintegrowanymi taninami i zrównoważonym wykończeniem. Dużo wiśni i lekkiej przyprawy. Najlepszy po 2003 roku."- Wine Spectator
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia13
Magazyn