Feta tabbouleh z bakłażanami

Feta tabbouleh z bakłażanami
Jeśli chcesz dodać więcej lacto ovo vegetarian przepisy do pudełka z przepisami, feta tabbouleh z bakłażanami może być przepis, który powinieneś wypróbować. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.41 za porcję. Jedna porcja zawiera 558 kalorii, 20g białka, oraz 23G tłuszczu. Jeśli masz pszenicę bulgur, ząbki czosnku, oliwę z oliwek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 31 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Kilka osób naprawdę lubiło to danie główne. Ten przepis jest typowy dla kuchni middl eastern. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Z łyżeczką wynik 98%, to danie jest świetne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Orkisz, Fetan I Bakłażany, Bakłażany Z Fetą, Miętą I Chilli, oraz Tabbouleh z fasolą i fetą.

Instrukcje

1
Ugotować kaszę bulgur zgodnie z instrukcją pakowania, a następnie dobrze odcedzić. W małej miseczce wymieszaj czosnek i oliwę z oliwek, a następnie użyj połowy, aby posmarować obie strony pasków bakłażana przyprawami. Podsmaż paski na gorącej patelni lub na patelni przez 3 minuty z każdej strony, aż zwęglone i zmiękną.
Składniki, których będziesz potrzebować
BulgurBulgur
Makaron Orzo Lub W Kształcie RyżuMakaron Orzo Lub W Kształcie Ryżu
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
2
Do dużej miski wrzucić kaszę bulgur z ciecierzycą, pomidorami, cebulą, fetą i miętą, a następnie zalać pozostałą oliwą czosnkową i sokiem z cytryny.
Składniki, których będziesz potrzebować
BulgurBulgur
Do Smarowania WkładkiDo Smarowania Wkładki
1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya
Cukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 CalaCukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
Mieszane Liście Sałat, Umyte I OdwirowaneMieszane Liście Sałat, Umyte I Odwirowane
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
3
Dobrze wymieszać i doprawić, a następnie ułożyć na talerzach ze zwęglonymi bakłażanami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron Orzo Lub W Kształcie RyżuMakaron Orzo Lub W Kształcie Ryżu
TrudnośćNormalny
Gotowe W30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia67
Magazyn