Feta nadziewana cebulką

Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na przystawki, więc dać feta nadziewane cebuli roasty spróbować. Ten bezglutenowy i lacto ovo przepis wegetariański służy 2 i kosztuje 4,02 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 25g białka, 55 g tłuszczu, oraz w sumie 738 kalorii. 51 osób było zadowolonych, że wypróbowali ten przepis. Jeśli masz pietruszkę, oliwę z oliwek plus dodatkowo, liście tymianku i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 55 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 88%. Ten wynik jest spektakularny. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Indoor Smores: Roasty, Toasty Goodness, Piknik nadziewany: pomidory nadziewane Tunanem i karczochem, czerwona papryka, Fetan i ciecierzyca nadziewane cukinią, orzechy i brązowy cukier nadziewane jabłka Macintosh, oraz Pieczona cebula z fetą.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 190C / gaz 5 / wentylator 170C. obierz cebulę pozostawiając je w całości, usuwając pierwszą warstwę cebuli podczas Skórki.
Przeciąć je na pół na środku i usunąć kilka warstw ze środka każdej za pomocą łyżeczki. Wszystkie otwory wypełnić małym plasterkiem cebuli pobranym z warstw środkowych. Ułóż połówki cebuli, pokrój bok w małym naczyniu żaroodpornym.
Wlać wodę do naczynia i posmarować cebulę odrobiną oleju. Przykryć naczynie szczelnie folią i piec przez 45-50 minut, aż będą miękkie.
Tymczasem drobno posiekaj wewnętrzne warstwy.
Pozostałą oliwę rozgrzać w średniej wielkości rondlu i podsmażyć pokrojoną cebulę, od czasu do czasu mieszając, przez 10 minut, aż stanie się miękka i zbrązowieje, pozostawić do ostygnięcia.
Schłodzoną posiekaną cebulę wymieszać w misce z połową fety, bułką tartą, chilli, suszonymi pomidorami,posiekanym tymiankiem i natką pietruszki, orzechami włoskimi, ubitym jajkiem i odrobiną soli oraz świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Dobrze mieszaj, aż wszystko się połączy.
Piekarnik zwiększyć do 200C/Gaz 6 / wentylator 180C. farsz feta podzielić między cebulę, następnie rozsypać na pozostały ser i posypać kilkoma gałązkami tymianku.
Skropić odrobiną oleju ze słoika z pomidorami i gotować przez 25 minut, aż farsz będzie bulgotał, a feta będzie złotobrązowa.