Fedelini z tuńczykiem i ciecierzycą

Fedelini z tuńczykiem i ciecierzycą
Fedelini z Tunanem i ciecierzycą może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć pole przepisu dania głównego. Jedna porcja zawiera 245 kalorii, 17g białka, oraz 12g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na 1,15 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jeśli masz sól, świeżo zmielony pieprz, tuńczyk i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie dieta. Przynosi wam to moje przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia solidna łyżeczka wynik 56%. Podobne przepisy to Sizzling-Herb Fedelini, Tuńczyk, pomidorki koktajlowe i ciecierzyca, oraz Sałatka śródziemnomorska Orzo z Tunanem i ciecierzycą.

Instrukcje

1
Na dużej patelni rozgrzać olej na umiarkowanie małym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
2
Dodać cebulę i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż półprzezroczyste, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
3
Dodać nasiona kopru włoskiego, skórkę pomarańczową oraz sól i pieprz. Gotować, mieszając, przez 1 minutę dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Bułka Tarta, Kilka GarściBułka Tarta, Kilka Garści
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
4
Dodaj pomidory i gotuj na wolnym ogniu, pod przykryciem, przez 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 CalaCukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
5
Dodać tuńczyka i jego oleju i ciecierzycy, przykryć i zdjąć patelnię z ognia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
6
W dużym garnku z wrzącą, osoloną wodą, gotować fedelini, aż tylko gotowe, o 6 protokół. Rezerwy około 1/2 szklanki wody makaronu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
7
Odcedzić makaron i wymieszać z sosem, 1/4 szklanki wody z makaronu i natką pietruszki. Jeśli sos wydaje się zbyt gęsty, dodaj więcej zarezerwowanej wody z makaronu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
8
Tuńczyk w puszkach: różne marki tuńczyka różnią się ogromnie. Tutaj używamy tuńczyka zapakowanego w olej i liczymy na ten olej jako część sosu. Jeśli twój tuńczyk ma mniej niż 1 1/2 łyżki oleju na puszkę, dodaj trochę dodatkowego oleju do gotowania, aby nadrobić różnicę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
9
Zalecenie dotyczące wina: wino z dużą ilością kwasowości wytrzyma koper włoski i tuńczyk. Wystarczy butelka Sancerre z Doliny Loary we Francji lub sauvignon blanc z Kalifornii.
Składniki, których będziesz potrzebować
SancerreSancerre
2 Funty Różnorodnych Grzybów Leśnych Lub Dowolnych, Które Lubisz, Bez łodyżek I Pokrojonych W Plasterki2 Funty Różnorodnych Grzybów Leśnych Lub Dowolnych, Które Lubisz, Bez łodyżek I Pokrojonych W Plasterki
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia14
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn