Faszerowane udka z kurczaka z Roztrzaskanymi ziemniakami
Nadziewane udka z kurczaka z Roztrzaskanymi ziemniakami mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 623 kalorie, 51g białka, oraz 29g tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.68 za porcję. Mieszanka soli koszernej, cebula, masło i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Jest dostarczany przez Foodnetwork. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 55 minut. Z łyżeczką wynik 67%, to danie jest dobre. Spróbuj Grillowane udka z kurczaka Cacciatore z Super zmiażdżonymi ziemniakami czosnkowymi, Pesto Szpinakowe " - Faszerowany Kurczak I Smażone Ziemniaki, oraz Udka z kurczaka nadziewane grzybami z ziemniakami i zielonymi oliwkami jkla dla podobnych receptur.
Instrukcje
Na średniej patelni na średnim ogniu, roztopić masło i dodać cebulę i pokrojone w kostkę jabłko.
Dodaj brązowy cukier i gotuj przez 2 do 3 minut, aż cebula zacznie mięknąć, często mieszając.
Dodać posiekany świeży rozmaryn i natkę pietruszki i wymieszać.
Zdjąć z ognia. Wymieszać pokrojony w kostkę chleb i doprawić solą i pieprzem, do smaku.
Ułóż uda kurczaka płasko na powierzchni roboczej. Przykryj folią i Funt młotkiem do mięsa lub wałkiem do ciasta, aż do grubości około 1/4 cala. Łyżka niektóre z nadzieniem jabłka do każdego uda, upewniając się, aby nie przesadzić, więc nie stracić nadzienie podczas gotowania.
Zwiń każde udo i zabezpiecz wykałaczkami.
Podgrzać 2 łyżki oleju rzepakowego na dużej patelni na dużym ogniu. Obficie sól i pieprz z każdej strony ud.
Umieść uda na patelni i gotować przez 5 minut z każdej strony.
Wyjmij kurczaka z patelni na półmisek i pozostaw na kilka minut przed podaniem.
Dodaj ziemniaki do dużego garnka i przykryj zimną wodą.
Dodać 1 łyżkę soli i doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu. Zmniejszyć ogień i gotować, aż ziemniaki będą miękkie, o 15 do 20 protokół. W międzyczasie dodaj mleko, masło, czosnek i gałązkę rozmarynu do małego rondla i ogrzej na małym ogniu.
Odcedzić ziemniaki i wrócić do garnka. Użyj masher ziemniaków lub duży widelec do mash ziemniaki.
Usunąć gałązkę rozmarynu z mieszanki mlecznej i wyrzucić.
Do puree ziemniaczanego dodać gorące mleko.
Wymieszać do połączenia i doprawić koszerną solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem.
Przełożyć do miski i podawać z kurczakiem.