Faszerowana pierś z gęsi z kminkiem i jabłkami
Nadziewana pierś z gęsi z kminkiem i jabłkami może być tylko przystawką, której szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny przepis ma 4448 kalorii, 188g białka, oraz 397g tłuszczu na porcję. Na 16,7 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 70% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Udaj się do sklepu i podnieś bułkę tartą, kminek, jabłka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 25 godzin i 35 minut. Z łyżeczką wynik 80%, to danie jest świetne. Podobne przepisy to Pieczona Gęś Z Jabłkami, Ziemniaki I Jabłka Z Gęsim Tłuszczem, oraz Domowa kapusta kiszona z kminkiem i jabłkami.
Instrukcje
Wyłóż pierś na niereaktywnej patelni do pieczenia. W misce mieszamy jałowiec, rozmaryn, oliwę z oliwek i ocet i zalewamy pierś. Przykryć i przechowywać w lodówce przez 24 godziny.
Rozgrzej piekarnik do 425 stopni.
W 14-calowej patelni saute rozgrzać pozostały olej na średnim ogniu i dodać cebulę. Gotować, aż zmiękną, o 8 do 10 protokół.
Dodaj jabłka, kminek i ugotowane ziemniaki i gotuj kolejne 10 minut lub do momentu, gdy jabłka zaczną mięknąć.
Zdjąć z ognia i pozostawić do ostygnięcia.
Dodać bułkę tartą, natkę pietruszki, goździki, jajko, doprawić solą i pieprzem i odstawić.
Rozgrzej piekarnik do 425 stopni.
Usunąć gęś z marynaty, zetrzeć i osuszyć. Doprawić solą i pieprzem i położyć płasko na desce do krojenia, od strony skóry w dół.
Ułóż farsz równomiernie na gęsi i zwiń jak galaretkę. Zawiąż bezpiecznie sznurkiem rzeźniczym i umieść na patelni. Piec w piekarniku przez 45 do 50 minut, lub aż temperatura wewnętrzna osiągnie 150 stopni.
Wyjąć, pozostawić na 10 minut i wyrzeźbić.
Podawać z przyprawioną białą kapustą.