Faszerowana noga jagnięcina
Need a dairy free side dish? Nadziewane nogi jagnięciny może być ogromny przepis, aby spróbować. Na 5,32 zł za porcję, ten przepis okładki 37% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 50g białka, 47 g tłuszczu, oraz w sumie 739 kalorii. Ten przepis służy 6. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 30 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Mieszanka pancetta, liście pietruszki, płatki chili i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Z łyżeczką wynik 69%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Exohiko jagnięce (paczki Nadziewane jagnięciną, szpinakiem i serem), Faszerowana noga jagnięcina, oraz Nadziewana Noga Jagnięca Bez Kości dla podobnych receptur.
Instrukcje
W holenderskim piecu rozgrzać 3 łyżki oliwy z oliwek na średnim ogniu do gorąca, ale nie palenie.
Dodaj cebulę i saute, aż dopiero zaczynają zmiękczyć, o 5 protokół.
Dodać pancettę i groszek i wrzucić.
Dodać zmieloną jagnięcinę, doprawić solą i pieprzem i gotować od 8 do 10 minut.
Ostudzić, dodać jajka i płatki chili i wymieszać z tłuszczem, około 3 do 5 minut.
Wyjąć z ognia i ostudzić. Gdy mieszanina mięsa ostygnie, dodaj bułkę tartą, starty ser i pietruszkę, wymieszaj, aby zmiksować.
Użyj mieszanki do nadziewania nogi jagnięcej, dzieląc farsz równomiernie na płaty mięsa utworzone przez cięcie motylkowe. Użyj sznurka rzeźnika, aby związać nogę, aby żaden z farszu nie wylał się. Doprawić solą i pieprzem.
Podgrzać pozostałe 3 łyżki oliwy z oliwek w 12-calowej patelni saute na dużym ogniu. Gdy olej jest gorący, ale nie pali, dodaj nadziewaną nogę do patelni i podsmaż ją.
Wlać białe wino i pozostawić do odparowania. Doprawić do smaku solą i pieprzem i przykryć pokrywką. Obniżyć ciepło do średniego i pozostawić nogę jagnięciny gotować do średniego, o 45 protokół.
W razie potrzeby dodaj wodę, aby noga nie przyklejała się do patelni.
Podawać na gorąco, skropione sosem z patelni.