Fasolka szparagowa z sosem grzybowym Cremini
Fasolka szparagowa z sosem grzybowym Cremini to Wegetariańskie przepis z 10 porcjami. Jedna porcja zawiera 170 kalorii, 6G białka, oraz 7G tłuszczu. Na 1,38 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Przynosi wam to moje przepisy. Mieszanka pieprzu cayenne, fasola, pieprz i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Świetnie sprawdza się jako przystawka. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 46%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Fasolka szparagowa z sosem grzybowym Cremini, Pieczona fasolka szparagowa z sosem grzybowym Cremini, oraz Kasza kukurydziana Polenta z wolno smażoną zieloną fasolką, Cremini i szalotką dla podobnych receptur.
Instrukcje
Na dużej blasze do pieczenia, wrzucić szalotki z 1/3 szklanki mąki; strząsnąć nadmiar mąki. W dużej, głębokiej patelni, rozgrzać 1 cal oleju, aż się połysk.
Dodać szalotki w 2 partie i smażyć na umiarkowanym ogniu, aż bardzo ostry, o 3 protokół. Za pomocą łyżki szczelinowej przełożyć na ręczniki papierowe, a następnie posypać solą.
W dużym garnku z wrzącą osoloną wodą, gotować fasolę, aż będzie miękka, o 5 protokół.
Odcedzić i odświeżyć pod zimną bieżącą wodą; odcedzić i osuszyć.
Masło rozpuścić w dużej, emaliowanej żeliwnej zapiekance.
Dodać cebulę i gotować na małym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż zmiękną, o 5 protokół.
Dodaj paprykę, cayenne i dużą szczyptę pieprzu; gotować przez 1 minutę, mieszając.
Dodać grzyby, przykryć i gotować na umiarkowanym ogniu, aż zmiękną, o 5 protokół. Odkryć i gotować, mieszając, aż rumiane, o 5 minut dłużej. Wymieszaj pozostałe 3 łyżki mąki i stopniowo mieszaj wywar, aż będzie gładki.
Dusić sos grzybowy na małym ogniu, mieszając, aż zgęstnieje, o 5 protokół. Wymieszaj z crme frache, sokiem z cytryny i fasolą. Przykryć i dusić, mieszając od czasu do czasu, aż fasola są ogrzewane przez, o 5 protokół. Doprawić solą i pieprzem i przełożyć do dużego szklanego lub ceramicznego naczynia do pieczenia.
Przykryć zapiekankę folią i piec do bulgotania, o 20 protokół. Odkryć, rozrzucić szalotki na górze i służyć.
Zrób to z wyprzedzeniem: zmontowaną zapiekankę można schłodzić przez noc.
Odstawić do temperatury pokojowej przed pieczeniem. Smażone szalotki można przechowywać na noc w szczelnym pojemniku. Recrisp w piekarniku 350 i ostudzić.