Fasolka szparagowa z pomidorami i boczkiem
Fasolka szparagowa z pomidorami i boczkiem może być tylko przystawką, której szukasz. Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis służy 4 i kosztuje 1,07 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 8G białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 200 kalorii. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 30 minut. Udaj się do sklepu i podnieś fasolę, 2 cebulę, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 45%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Fasolka szparagowa z boczkiem i pomidorami, Patelnia Zielona Fasola, Pomidory & Boczek, oraz Ostra fasolka szparagowa z boczkiem i pomidorami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ułóż kawałki boczku na dnie dużego, grubodennego garnka.
Podgrzewaj na średnim ogniu przez kilka minut, aż tłuszcz z boczku zacznie się renderować. 2
Dodać posiekaną cebulę do boczku. Gotować kilka minut, aż cebula są przezroczyste.
Dodaj czosnek (jeśli używasz) i gotuj jeszcze minutę.
Odcedzić nadmiar tłuszczu.3
Dodaj zieloną fasolkę do garnka.
Dodaj całe, obrane, konserwowe pomidory i ich soki.
Dodaj gałązkę tymianku do garnka (jeśli używasz).
Posypać solą, pieprzem i cayenne. 4 przykryj garnek i obniż ciepło do niskiego poziomu. Dusić przez 45 minut do 1 godziny, aż fasola są gotowane przez i miękkie, mieszając od czasu do czasu.