Fasolka szparagowa z olejkiem cytrynowym
Fasolka szparagowa z olejem cytrynowym może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 274 kalorie, 10g białka, oraz 14g tłuszczu każdy. Na 53 grosze za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek, sól koszerną, cytrynę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 20 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 62%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Zielona Fasola Cytrynowa, Fasolka szparagowa z cytryną, oraz Fasolka Szparagowa Z Cytryną dla podobnych receptur.
Instrukcje
Za pomocą obieraczki do warzyw Usuń szerokie paski żółtej skórki z cytryny.
Umieść je w małym rondlu z olejem, czosnkiem i płatkami czerwonej papryki. Gotować na małym ogniu, aż olej się uspokoi.
Niech gotować na wolnym ogniu przez około 2 protokół, a następnie wyjąć rondel z ognia.
Niech olej ostygnie i stromo przez 30 minut do 1 godziny.
Usuń i wyrzuć końce łodygi z zielonej fasoli. Ułóż fasolę w dużej misce.
Usuń i wyrzuć skórkę z cytryny i czosnek z oleju. Używając ostrego ostrza i boku noża, posiekaj i zmiażdż tabletki witaminy C na proszek.
Dodać proszek i łyżeczkę soli do oleju.
Przygotować grill do bezpośredniego gotowania na średnim ogniu. Rozgrzej patelnię grillową na bezpośrednim średnim ogniu przez około 10 minut.
Wlać mieszaninę oleju na zielonej fasoli. Wrzucić fasolkę szparagową w kółko, aby upewnić się, że są dobrze pokryte.
Za pomocą szczypiec podnieść fasolkę szparagową z miski i strząsnąć nadmiar oleju, pozwalając mu spaść z powrotem do miski.
Rozprowadź zieloną fasolkę na patelni grillowej w jednej warstwie. Grill na bezpośrednim średnim ogniu, z pokrywą zamkniętą tak bardzo, jak to możliwe, aż zbrązowieje w miejscach i chrupiące-przetargu, 5 do 7 minut, obracając od czasu do czasu.
Usuń zieloną fasolkę z patelni. Doprawić do smaku solą i świeżo wyciśniętym sokiem z cytryny.