Fasolka szparagowa z grzybami i szałwią
Fasolka szparagowa z grzybami i szałwią to bezglutenowe przystawka. Na 84 grosze za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 123 kalorie. Ten przepis służy 6. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jeśli masz masło, oliwę z oliwek, sól i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 36%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Fasolka szparagowa z szałwią i pancettą, Fasolka szparagowa z Czerniejącą szałwią i orzechami laskowymi, oraz Wolno pieczona fasolka szparagowa z szałwią dla podobnych receptur.
Instrukcje
Fasolę gotować we wrzącej osolonej wodzie 10 do 12 minut lub aż będzie chrupiąca-miękka; odcedzić. Zanurz się w lodowatej wodzie, aby zatrzymać proces gotowania; odcedzić i odstawić.
Roztopić masło z oliwą z oliwek na dużej patelni na średnim ogniu; dodać szałwii, i smażyć 1 minutę lub aż chrupiące i ciemnozielone.
Wyjąć łyżką szczelinową i odstawić.
Dodaj grzyby i czosnek na patelni; smażyć 2 minuty lub aż płyn odparuje.
Dodaj fasolkę szparagową, podrzucając do połączenia. Wymieszać bulion i następne 4 składniki; gotować 5 minut lub aż płyn zmniejszy się o połowę. Wymieszać z szałwią tuż przed podaniem.