Fasolka szparagowa Tempura z dipem Tapendade z " słonych przekąsek

Fasolka szparagowa Tempura z dipem Tapendade z
Tempura fasolka szparagowa z Tapendade Dip z ' słone przekąski może być tylko Japoński przepis, którego szukasz. Na 96 centów za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 233 kalorie. Ten przepis służy 6. Działa dobrze jako bardzo niedrogi dodatek do Super Bowl. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 54 stwierdziłoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odbierz sardelę, lodowatą wodę, olej roślinny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 52%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Fasolka szparagowa Tempura z Srirachan Aioli, Sezam Tempura Zielona Fasola Z Sosem Sojowym, oraz Sezam Tempura zielona fasola z sosem sojowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Aby dip, połączyć oliwki, kapary, sardela, i czosnek w robocie kuchennym i pulse, aż drobno posiekane i dobrze mieszane, skrobanie w dół boki w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Starty Parmezan, Do PodaniaStarty Parmezan, Do Podania
3 łyżki Musztardy, Najlepiej Dijon3 łyżki Musztardy, Najlepiej Dijon
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
Ciasto KukurydzianeCiasto Kukurydziane
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
2
Dodać sok z cytryny i oliwę z oliwek i pulsować kilka razy, aby zmiksować. Jeśli konsystencja jest zbyt gruba lub gruba na zanurzenie, dobrze przecier i dodaj trochę więcej soku z cytryny lub wody w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
1 łyżeczka Mieszanki Przypraw Sazon1 łyżeczka Mieszanki Przypraw Sazon
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
3
Przełożyć do małej miseczki. Może być wykonany do 2 dni wcześniej, pokryty i schłodzony.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Fiołki Polne (wraz Z łodygami), MyteFiołki Polne (wraz Z łodygami), Myte
4
Niech dojdzie do temperatury pokojowej przed podaniem.
5
Aby zrobić tempurę, wlej około 2 cale oleju do dużego ciężkiego rondla (olej nie powinien przekraczać połowy boków patelni). Doprowadzić do 191° na średnim ogniu. Gdy olej jest prawie do temperatury, zrobić ciasto. Jajko ubić widelcem w misce, a następnie ubić w lodowatej wodzie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Mieszanki Przypraw Sazon1 łyżeczka Mieszanki Przypraw Sazon
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve
Fiołki Polne (wraz Z łodygami), MyteFiołki Polne (wraz Z łodygami), Myte
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
6
Dodaj mąkę stopniowo, ubijając delikatnie, gdy idziesz; unikaj overmixingu lub ciasto stanie się ciężkie. Powinna mieć wystarczająco cienką konsystencję, aby delikatnie pokryć fasolę. Jeśli jest trochę za gęsty, ubij w innej łyżce lub dwóch lodowatej wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Mieszanki Przypraw Sazon1 łyżeczka Mieszanki Przypraw Sazon
Dodatki (opcjonalnie)Dodatki (opcjonalnie)
1 1/2 Szklanki Mrożonego Groszku, Kukurydzy, Cebuli, Czerwonej Papryki I Czarnej Fasoli1 1/2 Szklanki Mrożonego Groszku, Kukurydzy, Cebuli, Czerwonej Papryki I Czarnej Fasoli
7
Upuść małą garść zielonej fasoli do ciasta i wymieszać do herbu. Wyciągnij je jeden po drugim widelcem lub szczypcami, pozwalając na kapanie nadmiaru ciasta, a następnie delikatnie dodaj je pojedynczo do gorącego oleju, aby uniknąć zbrylania. Smażyć, aż chrupiące i lekko rumiane, 2 do 3 protokół. Wyjmij je łyżką szczelinową i osusz na papierowych ręcznikach. Kontynuuj powlekanie i smażenie partiami, pozwalając na podgrzanie oleju między partiami w razie potrzeby. Delikatnie mieszaj ciasto między partiami, zwłaszcza jeśli używasz mąki ryżowej, która szybko zaczyna się osadzać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowa Fasolka Szparagowa, Dostępna W Dziale Warzywnym, Przekrojona Na Pół Pod KątemGotowa Fasolka Szparagowa, Dostępna W Dziale Warzywnym, Przekrojona Na Pół Pod Kątem
Mąka RyżowaMąka Ryżowa
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych
4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego
8
Wymieszaj dip do remiksu i ustaw go na środku talerza, otoczony fasolką tempura.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowa Fasolka Szparagowa, Dostępna W Dziale Warzywnym, Przekrojona Na Pół Pod KątemGotowa Fasolka Szparagowa, Dostępna W Dziale Warzywnym, Przekrojona Na Pół Pod Kątem
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
9
Serwuj od razu.

Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling

Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling są świetnym wyborem dla Azjatów. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Jednym z win, które można spróbować jest Fram Wines Chenin Blanc. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 32 dolarów.
Fram Wina Chenin Blanc
Fram Wina Chenin Blanc
Szczególny obszar, z którego pochodzą te winogrona, jest w rzeczywistości bliższy Clanwilliam niż Citrusdal, ale część dotycząca góry jest bardzo prawdziwa. Położone w głębokiej czerwonej piaszczystej glebie, na farmie z widokiem na mekkę raków Lambertsbay z jednej strony i Olifantsriver i bulshoek dam z drugiej strony. Zwarta pikantna kwasowość jest cechą wyróżniającą Chenin blanc z tego obszaru, połącz to z dojrzałością, która dodaje ogromnej złożoności i wiesz, że jest tu wiele miłości.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia6
Magazyn