Fasola zapiekana od podstaw

Fasola zapiekana od podstaw
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki,więc daj fasolkę od podstaw. Ten przepis służy 5 i kosztuje 75 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 10g białka, 1g tłuszczu, oraz w sumie 249 kalorii. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 15 godzin i 30 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jeśli masz mielony pieprz, wodę, cebulę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 67%, co jest solidne. Podobne przepisy to Fasola Borracho od podstaw, Meksykańska Fasola Pinto Od Podstaw (1 Garnek), oraz Kubańska czarna fasola od podstaw.

Instrukcje

1
Umieść fasolę w dużym pojemniku i przykryj kilkoma centymetrami chłodnej wody; odstawić na 8 godzin na noc. Lub doprowadzić fasolę i wodę do wrzenia w dużym garnku na dużym ogniu. Po zagotowaniu wyłączyć ogień, przykryć i odstawić na 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasola GranatowaFasola Granatowa
FasolaFasola
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
2
Odcedzić i spłukać przed użyciem.
3
Fasolę umieścić w dużym rondlu z 4 szklankami wody. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu, a następnie zmniejszyć ogień do średnio-niskiego, przykryć i gotować na wolnym ogniu 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
FasolaFasola
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
4
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F (190 stopni C). Wymieszać ketchup, syrop klonowy, brązowy cukier, melasa, sos Worcestershire, sól, pieprz, i chili w proszku razem w małej misce; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos WorcestershireSos Worcestershire
Chili W ProszkuChili W Proszku
Brązowy CukierBrązowy Cukier
Syrop KlonowySyrop Klonowy
MelasaMelasa
Płatki Crispix, RozdrobnionePłatki Crispix, Rozdrobnione
PieprzPieprz
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
PiekarnikPiekarnik
5
Gdy fasola będzie gotowana przez 1 godzinę, odcedzić i zarezerwować płyn do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
FasolaFasola
6
Wlać fasolę do naczynia żaroodpornego 1 1/2 quart i wymieszać z posiekaną cebulą i sosem melasowym. Wymieszać wystarczającą ilość płynu do gotowania reserved tak SOS obejmuje fasolę przez 1/4 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
MelasaMelasa
FasolaFasola
CebulaCebula
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Danie ZapiekaneDanie Zapiekane
7
Przykryć i piec w nagrzanym piekarniku przez 10 minut, a następnie zmniejszyć ogień do 200 stopni F (95 stopni C) i gotować 6 godzin dłużej. Fasolę wymieszać po ugotowaniu przez 3 godziny. Gdy fasola jest delikatna, a sos zmniejszył się i jest lepki, wyjąć z piekarnika, wymieszać, odzyskać i odstawić na 15 minut przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
FasolaFasola
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
TrudnośćEkspert
Gotowe W15 hrs, 30 m.
Porcje5
Ocena Zdrowia27
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn