Fasola Pinto z boczkiem i Jalapeños
Fasola Pinto z boczkiem i Jalapeños wymaga około 30 minut od początku do końca. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 394 kalorie, 19g białka, oraz 12g tłuszczu na porcję. Na 1,08 zł za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Sprawdza się jako danie główne. Ten przepis z Simply Recipes ma 336 fanów. Jeśli masz fasolę pinto, do 3 papryki jalapeño chile, cebula, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Ogólnie ten przepis zarabia bardzo zły (ale nadal naprawialny) spoonacular wynik 0%. Fasola Pinto Z Boczkiem, Fasola Pinto Z Boczkiem I Szalotkami, oraz Serowe Nachos z fasolą Pinto Salsan i marynowanymi Jalapeños są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Gotuj i przygotuj jalapeños:
Rozgrzać olej na średniej patelni na dużym ogniu.
Umieścić jalapeños na patelni i wymieszać do pokrycia z olejem.
Niech gotować, obracając od czasu do czasu, ze wszystkich stron, aż wszystkie strony są ładnie rumiane (o 10-15 minut, w zależności od tego, jak gorąco Twój palnik jest).
Odetnij i odrzuć łodygę, rdzeń, nasiona i żyły. Grubo posiekaj pozostałe mięso Jalapeno.
Boczek gotować: podczas gdy jalapeños są gotowania, gotować plastry boczku na średnim ogniu w dużej patelni, aż chrupiące.
Usuń boczek z patelni na talerz wyłożony papierowym ręcznikiem.
Wylać (nie wyrzucać do odpływu!) wszystko oprócz 2 łyżek tłuszczu boczku.
Dodać posiekaną cebulę na patelnię z tłuszczem boczku. Zwiększyć ogień do średniej wysokości i gotować, aż półprzezroczyste i lekko rumiane.
Dodać mielony czosnek i gotować jeszcze minutę. Podczas gotowania cebuli, posiekać ugotowany boczek.
Dodać ugotowaną fasolę, posiekany boczek i posiekane jalapeños na patelnię i wymieszać.
Podawać z posiekaną świeżą kolendrą oraz stekiem i salsą.