Fasola pieczona w sosie pomidorowym to przystawka, która serwuje 8. Jedna porcja zawiera 214 kalorii, 10g białka, oraz 9g tłuszczu. Na 1,02 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka pasty pomidorowej, pietruszki, soli i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 45 minut. 452 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia improvable spoonacular wynik z 0%. Kurczak i fasola w sosie pomidorowym, Shirley ' s Tomato Baked Beans, oraz Fasolka szparagowa w sosie pomidorowym są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
1
Namoczyć fasolę w wodzie: wstępnie namoczyć fasolę, przykrywając ją dwoma centymetrami wody i mocząc przez noc lub zalewając je wrzącą wodą i mocząc przez godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatki (opcjonalnie)
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
2
Fasolę odsączyć, zalać wodą, gotować do miękkości:
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatki (opcjonalnie)
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
3
Odcedzić fasolę i umieścić je w średniej wielkości garnku i przykryć 2 cale wody. Doprowadzić do duszenia, przykryć, zmniejszyć ogień do niskiego dusić i gotować, aż fasola są po prostu wystarczająco miękkie, aby jeść, o 1 godzinę, dać lub wziąć 15 minut lub tak, w zależności od tego, jak Stary są ziarna (starsze fasola będzie trwać dłużej gotować).
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatki (opcjonalnie)
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina Wieprzowa
4
Gotować boczek lub pancetta: Rozgrzej piekarnik do 163°. W 3 lub 4 kwarty ciężkie dno, odporne na piecu, pokrywką garnek, takich jak holenderski piekarnik, rozgrzać oliwę z oliwek na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)
2 Duże Szczypty Garam Masala
1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Limonki, Skórka Z 1, Sok Z Obu
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
5
Dodać boczek lub pancetta i gotować powoli, aż lekko rumiane i chrupiące.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Duże Szczypty Garam Masala
1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego
6
Cebula smażona:
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
7
Dodaj posiekaną cebulę i zwiększ ogień do średniej wysokości. Gotować, często mieszając, aż cebula zacznie brązowieć. Użyj drewnianej łyżki, aby zeskrobać wszelkie rumiane kawałki z dna garnka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
Słonina Wieprzowa
8
Dodać czosnek, płatki chili, szałwię, następnie dodać pomidory i wywar:
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
1/2 Gałązki Rozmarynu
9
Dodać czosnek, płatki chile i szałwii i gotować przez 1-2 protokół, następnie dodać miód i koncentrat pomidorowy. Dobrze wymieszać, aby połączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
1/2 Gałązki Rozmarynu
10
Dodaj pomidory lub sos pomidorowy i wywar. Przynieś na wolnym ogniu. Smak soli i dodać trochę w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duża Słodka Cebula, Grubo Posiekana
2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
1
Fasolę odcedzić i dodać do garnka. Dobrze wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatki (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina Wieprzowa
2
Przykryć garnek i gotować w piekarniku 163° przez 1 godzinę i 15 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
Słonina Wieprzowa
3
Jeśli jeszcze trochę mokry, zdjąć pokrywę i gotować przez 15 minut więcej.
4
Zauważ, że czas gotowania zależy od kilku rzeczy, najważniejsze jest to, jak dokładnie fasola została ugotowana na początku, kiedy były gotowane na wolnym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatki (opcjonalnie)
5
Jeśli fasola jest nadal nieco twarda, gdy wchodzi do piekarnika, może to potrwać kilka godzin, aby je zmiękczyć, po dodaniu pomidora i miodu.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane
Dodatki (opcjonalnie)
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
6
Wymieszać natkę pietruszki i ocet balsamiczny: tuż przed podaniem delikatnie wymieszać posiekaną natkę pietruszki i ocet balsamiczny. Smak soli, dodać więcej w razie potrzeby do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Udziec Jagnięcy (wyjęty Z Lodówki I Pozostawiony W Temperaturze Pokojowej Na 1 Godzinę Przed Przygotowaniem)
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek