Fasola pieczona w sosie pomidorowym
Fasola pieczona w sosie pomidorowym to przystawka, która serwuje 8. Jedna porcja zawiera 214 kalorii, 10g białka, oraz 9g tłuszczu. Na 1,02 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka pasty pomidorowej, pietruszki, soli i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 45 minut. 452 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia improvable spoonacular wynik z 0%. Kurczak i fasola w sosie pomidorowym, Shirley ' s Tomato Baked Beans, oraz Fasolka szparagowa w sosie pomidorowym są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Namoczyć fasolę w wodzie: wstępnie namoczyć fasolę, przykrywając ją dwoma centymetrami wody i mocząc przez noc lub zalewając je wrzącą wodą i mocząc przez godzinę.
Fasolę odsączyć, zalać wodą, gotować do miękkości:
Odcedzić fasolę i umieścić je w średniej wielkości garnku i przykryć 2 cale wody. Doprowadzić do duszenia, przykryć, zmniejszyć ogień do niskiego dusić i gotować, aż fasola są po prostu wystarczająco miękkie, aby jeść, o 1 godzinę, dać lub wziąć 15 minut lub tak, w zależności od tego, jak Stary są ziarna (starsze fasola będzie trwać dłużej gotować).
Gotować boczek lub pancetta: Rozgrzej piekarnik do 163°. W 3 lub 4 kwarty ciężkie dno, odporne na piecu, pokrywką garnek, takich jak holenderski piekarnik, rozgrzać oliwę z oliwek na średnim ogniu.
Dodać boczek lub pancetta i gotować powoli, aż lekko rumiane i chrupiące.
Dodaj posiekaną cebulę i zwiększ ogień do średniej wysokości. Gotować, często mieszając, aż cebula zacznie brązowieć. Użyj drewnianej łyżki, aby zeskrobać wszelkie rumiane kawałki z dna garnka.
Dodać czosnek, płatki chili, szałwię, następnie dodać pomidory i wywar:
Dodać czosnek, płatki chile i szałwii i gotować przez 1-2 protokół, następnie dodać miód i koncentrat pomidorowy. Dobrze wymieszać, aby połączyć.
Dodaj pomidory lub sos pomidorowy i wywar. Przynieś na wolnym ogniu. Smak soli i dodać trochę w razie potrzeby.
Fasolę odcedzić i dodać do garnka. Dobrze wymieszać.
Przykryć garnek i gotować w piekarniku 163° przez 1 godzinę i 15 minut.
Jeśli jeszcze trochę mokry, zdjąć pokrywę i gotować przez 15 minut więcej.
Zauważ, że czas gotowania zależy od kilku rzeczy, najważniejsze jest to, jak dokładnie fasola została ugotowana na początku, kiedy były gotowane na wolnym ogniu.
Jeśli fasola jest nadal nieco twarda, gdy wchodzi do piekarnika, może to potrwać kilka godzin, aby je zmiękczyć, po dodaniu pomidora i miodu.
Wymieszać natkę pietruszki i ocet balsamiczny: tuż przed podaniem delikatnie wymieszać posiekaną natkę pietruszki i ocet balsamiczny. Smak soli, dodać więcej w razie potrzeby do smaku.
Podawać na gorąco lub w temperaturze pokojowej.