Fasola pieczona w sosie pomidorowym

Fasola pieczona w sosie pomidorowym
Fasola pieczona w sosie pomidorowym to przystawka, która serwuje 8. Jedna porcja zawiera 214 kalorii, 10g białka, oraz 9g tłuszczu. Na 1,02 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka pasty pomidorowej, pietruszki, soli i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 45 minut. 452 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia improvable spoonacular wynik z 0%. Kurczak i fasola w sosie pomidorowym, Shirley ' s Tomato Baked Beans, oraz Fasolka szparagowa w sosie pomidorowym są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
Namoczyć fasolę w wodzie: wstępnie namoczyć fasolę, przykrywając ją dwoma centymetrami wody i mocząc przez noc lub zalewając je wrzącą wodą i mocząc przez godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatki (opcjonalnie)Dodatki (opcjonalnie)
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
2
Fasolę odsączyć, zalać wodą, gotować do miękkości: 
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatki (opcjonalnie)Dodatki (opcjonalnie)
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
3
Odcedzić fasolę i umieścić je w średniej wielkości garnku i przykryć 2 cale wody. Doprowadzić do duszenia, przykryć, zmniejszyć ogień do niskiego dusić i gotować, aż fasola są po prostu wystarczająco miękkie, aby jeść, o 1 godzinę, dać lub wziąć 15 minut lub tak, w zależności od tego, jak Stary są ziarna (starsze fasola będzie trwać dłużej gotować).
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatki (opcjonalnie)Dodatki (opcjonalnie)
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
4
Gotować boczek lub pancetta: Rozgrzej piekarnik do 163°. W 3 lub 4 kwarty ciężkie dno, odporne na piecu, pokrywką garnek, takich jak holenderski piekarnik, rozgrzać oliwę z oliwek na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)
2 Duże Szczypty Garam Masala2 Duże Szczypty Garam Masala
1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Limonki, Skórka Z 1, Sok Z Obu2 Limonki, Skórka Z 1, Sok Z Obu
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
5
Dodać boczek lub pancetta i gotować powoli, aż lekko rumiane i chrupiące.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Duże Szczypty Garam Masala2 Duże Szczypty Garam Masala
1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego
6
Cebula smażona: 
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
7
Dodaj posiekaną cebulę i zwiększ ogień do średniej wysokości. Gotować, często mieszając, aż cebula zacznie brązowieć. Użyj drewnianej łyżki, aby zeskrobać wszelkie rumiane kawałki z dna garnka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (okUncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
8
Dodać czosnek, płatki chili, szałwię, następnie dodać pomidory i wywar: 
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmCebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
1/2 Gałązki Rozmarynu1/2 Gałązki Rozmarynu
9
Dodać czosnek, płatki chile i szałwii i gotować przez 1-2 protokół, następnie dodać miód i koncentrat pomidorowy. Dobrze wymieszać, aby połączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmCebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
1/2 Gałązki Rozmarynu1/2 Gałązki Rozmarynu
10
Dodaj pomidory lub sos pomidorowy i wywar. Przynieś na wolnym ogniu. Smak soli i dodać trochę w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duża Słodka Cebula, Grubo Posiekana1 Duża Słodka Cebula, Grubo Posiekana
2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
1
Fasolę odcedzić i dodać do garnka. Dobrze wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatki (opcjonalnie)Dodatki (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
2
Przykryć garnek i gotować w piekarniku 163° przez 1 godzinę i 15 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
3
Jeśli jeszcze trochę mokry, zdjąć pokrywę i gotować przez 15 minut więcej.
4
Zauważ, że czas gotowania zależy od kilku rzeczy, najważniejsze jest to, jak dokładnie fasola została ugotowana na początku, kiedy były gotowane na wolnym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatki (opcjonalnie)Dodatki (opcjonalnie)
5
Jeśli fasola jest nadal nieco twarda, gdy wchodzi do piekarnika, może to potrwać kilka godzin, aby je zmiękczyć, po dodaniu pomidora i miodu.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane
Dodatki (opcjonalnie)Dodatki (opcjonalnie)
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
6
Wymieszać natkę pietruszki i ocet balsamiczny: tuż przed podaniem delikatnie wymieszać posiekaną natkę pietruszki i ocet balsamiczny. Smak soli, dodać więcej w razie potrzeby do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Udziec Jagnięcy (wyjęty Z Lodówki I Pozostawiony W Temperaturze Pokojowej Na 1 Godzinę Przed Przygotowaniem)Udziec Jagnięcy (wyjęty Z Lodówki I Pozostawiony W Temperaturze Pokojowej Na 1 Godzinę Przed Przygotowaniem)
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
7
Podawać na gorąco lub w temperaturze pokojowej.
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs, 45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia16
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn