Fasola Lima z grzybami i boczkiem
Fasola Lima z grzybami i boczkiem może być tylko przystawką, której szukasz. Na 57 centów za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 13g białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 239 kalorii. Ten przepis służy 8. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Mieszanka fasoli lima, cebula, grzyby, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 93%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Fasola Lima Z Grzybami I Boczkiem, Lima fasola i grzyby, oraz Fasola Fava (Lima) Z Pieczarkami.
Instrukcje
Umieść fasolę lima w dużej bowlz wystarczającą ilością wody, aby pokryć O5 cali. Moczyć przez noc.
Przynieś 2 szklanki wody i suszone grzyby do wrzenia w małych puszkach. Za pomocą łyżki szczelinowej, przenieść grzyby do mediumbowl; rezerwy cieczy w rondlu.
Rozgrzać olej w ciężkim dużym potover średnim ogniu.
Dodaj cebulę i garlic; smażyć, aż cebula będzie miękka, 10 protokół.
Fasolę odsączyć, dodać topot.
Wlać płyn grzybowy, pozostawiając osad.
Dodaj 6cups wody. Doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu; skimfoam od góry. Wymieszać z czerwonym pieprzem i tymiankiem. Dusić częściowo, aż fasola będzie miękka, 45minut. Doprawić solą. Chopmushrooms; Dodaj do garnka. Dusimy na średnim ogniu, aż grzyby i grzyby są bardzo delikatne, mieszając od czasu do czasu i dolewając wody do cienkiej, w razie potrzeby, około 15 minut dłużej. DO AHEAD: może być wykonany 3 dni wcześniej.Schłodzić, potem przykryć i schłodzić. Rewarmbeans przed kontynuowaniem.
Dodać chard do fasoli. Coverpot; gotować do chard jest miękka, często mieszając, o 8 protokół.Doprawić solą i pieprzem.