Fasola Jankeska
Fasola Yankee może być tylko przystawką, której szukasz. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 12 i kosztuje 96 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 238 kalorii, 11g białka, oraz 8G tłuszczu. Udaj się do sklepu i odbierz przecier pomidorowy, bekon, musztardę w proszku i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 22 osób uznało ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 8 godzin i 25 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 56%, co jest solidne. Podobne przepisy to Kasza Yankee, Yankee Pot Roast, oraz Yankee Cornbread.
Instrukcje
Rozgrzać olej na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodać cebulę i boczek, i gotować, aż cebula będzie miękka i złoty, o 5 protokół.
Dodać czosnek, tymianek i płatki czerwonej papryki na patelni, i gotować przez minutę do mieszania smaków.
Umieść nasączoną fasolę w powolnej kuchence 3 1/2 quart lub większej. Mieszać w mieszaninie cebuli i bekonu, syrop klonowy, przecier pomidorowy, sos Worcestershire, i musztarda w proszku. Zakop kość szynki w fasoli i napełnij powolną kuchenkę wystarczającą ilością gorącej wody, aby pokryć fasolę.
Dodać liście laurowe na wierzch.
Przykryć i gotować przez 5 godzin na wysokiej, lub 10 do 11 godzin na niskiej.
Usuń liście laurowe, a przed podaniem doprawić octem, ostrym sosem, solą i pieprzem.