Dodaj fasolę, 8 szklanek bulionu z kurczaka, pomidory z sokiem, octem, ouzo, oregano i pokruszoną czerwoną paprykę do garnka; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień, przykryć i gotować na wolnym ogniu, aż fasola będzie miękka, dodając więcej bulionu przez puchary, aby utrzymać fasolę zanurzoną i mieszając od czasu do czasu, 2 do 3 godzin, w zależności od świeżości fasoli. Jeśli to konieczne, odkryć i gotować fasolę, aż mieszanina pomidorów zgęstnieje i ciecz jest nieznacznie zmniejszona, 10 do 15 minut. Fasolę doprawiamy do smaku solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem. DO AHEAD: fasola może być wykonane do 1 dzień wcześniej. Lekko schłodzić. Chill uncovered unto cold, then cover and keep chilled. Fasolę przed kontynuowaniem, dodając więcej bulionu z kurczaka o 1/2 garści, jeśli fasola jest sucha.