Fasola Fava, czosnek i ziołowe Crostini mogą być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 12 i kosztuje $1.03 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegański przepis ma 400 kalorii, 13g białka, oraz 17g tłuszczu na porcję. Ten przepis z cookstr.com ma 1 fanów. Mieszanka bagietki, fasola fava, czosnek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Jest to niedrogie przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 75%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Fava Bean Crostini, Fasola Fava i Crostini Manchego, oraz Arugulan i Fava-fasola Crostini dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 149° (150C).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
2
Posmaruj obie strony każdego kawałka bagietki 2 łyżkami oliwy z oliwek. Doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Oliwa Z Oliwek
Bagietka
3
Rozłóż na blasze do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do Pieczenia
4
Piec przez 15 minut, lub do chrupkości i złoty.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
5
W międzyczasie gotuj fasolę fava we wrzącej wodzie przez 2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasola Fava
Woda
6
Odcedzić i spłukać pod zimną bieżącą wodą. Zarezerwuj kilka fasoli do dekoracji. Resztę fasoli przełożyć do robota kuchennego szalotką, czosnkiem, pozostałą 1 łyżką oliwy z oliwek i liśćmi estragonu. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Estragon
Oliwa Z Oliwek
Szalotka
Czosnek
Fasola
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot Kuchenny
7
Tuż przed podaniem rozprowadzić pastę z fasoli fava na przygotowanym crostini.
Składniki, których będziesz potrzebować
Crostini
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
8
Udekoruj zarezerwowaną fasolą i posypką czarnego pieprzu.
Włoski można połączyć z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Możesz spróbować Santa Margherita Chianti Classico Riserva. Recenzenci bardzo to lubią z 4.8 z 5 gwiazdek i cena około 27 dolarów za butelkę.