Farsz z indyka mamy

Farsz z indyka mamy
Farsz z indyka mamy to Wegetariańskie przystawka. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 463 kalorie, 13g białka, oraz 22g tłuszczu każdy. Na 1,16 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Święto Dziękczynienia będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. 706 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jeśli masz orzechy włoskie, jabłko, porzeczki i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 77%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Indyk mojej babci z farszem chlebowym i jak ugotować idealnego indyka, Klasyczny farsz z indyka (służy do nadziewania indyka), oraz Hiszpański ryż mamy dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
1 Jeśli jeszcze nie zrobiłeś bulionu, weź podroby z indyka-serce i żołądek-i szyję, jeśli chcesz, i włóż je do małego rondla, zalej wodą i dodaj trochę soli. Doprowadzić na wolnym ogniu; gotować na wolnym ogniu przez około godzinę, odkryte. Odcedzić wywar do pojemnika do użycia z farszem. Alternatywnie możesz użyć bulionu z kurczaka lub po prostu zwykłej wody z tym przepisem.2 Toast orzechy włoskie przez ogrzewanie ich na patelni na średnim ogniu przez kilka minut, mieszając, aż są lekko rumiane (nie spalone) lub umieścić je w kuchence mikrofalowej na wysokiej, aż można poczuć zapach ich opiekania, o minutę lub dwie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Podroby Z IndykaPodroby Z Indyka
1 Funt Makaronu Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali1 Funt Makaronu Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka Lub Bulionu Warzywnego (lub Więcej W Razie Potrzeby)1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka Lub Bulionu Warzywnego (lub Więcej W Razie Potrzeby)
1/3 Szklanki Drobno Pokruszonych Wafelków Waniliowych (około 10 Wafli)1/3 Szklanki Drobno Pokruszonych Wafelków Waniliowych (około 10 Wafli)
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
(duża Tuba)(duża Tuba)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
Mieszanka Warzyw KalifornijskichMieszanka Warzyw Kalifornijskich
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
2
Niech ostygną podczas opiekania chleba, a następnie z grubsza posiekać je. 3
Składniki, których będziesz potrzebować
Rozmrożony Koncentrat Lemoniady, PodzielonyRozmrożony Koncentrat Lemoniady, Podzielony
3
Rozgrzać dużą patelnię sauté na średnim ogniu. Na patelni rozpuścić 3 łyżki masła, dodać kostki chleba i wymieszać, aby kawałki chleba pokryć roztopionym masłem. Następnie niech tosty; tylko włączyć je, gdy stały się trochę rumiane na boku. Uwaga, jeśli nie pracujesz z nieco wysuszonym, jednodniowym chlebem, połóż kostki chleba na patelni do pieczenia i włóż je do gorącego piekarnika na 10 minut, aby najpierw wysuszyć, a następnie posmaruj je masłem na blasze kuchennej. Chleb powinien być trochę suchy na początku, albo skończysz z papkowatym farszem. 4 w dużym piecu holenderskim, podsmażyć posiekaną cebulę i seler na średnim ogniu z pozostałymi 3 łyżkami masła, aż do ugotowania, około 5-10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Kromek Białego Chleba, Pokrojonych W 1-calową Kostkę5 Kromek Białego Chleba, Pokrojonych W 1-calową Kostkę
1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka Lub Bulionu Warzywnego (lub Więcej W Razie Potrzeby)1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka Lub Bulionu Warzywnego (lub Więcej W Razie Potrzeby)
Bita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami OpcjonalnieBita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami Opcjonalnie
Pęczek Selera Pokrojonego W Plasterki (okPęczek Selera Pokrojonego W Plasterki (ok
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
Rozmrożony Koncentrat Lemoniady, PodzielonyRozmrożony Koncentrat Lemoniady, Podzielony
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
1 Funt Udek Z Kurczaka1 Funt Udek Z Kurczaka
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
4
Dodać chleb.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rozmrożony Koncentrat Lemoniady, PodzielonyRozmrożony Koncentrat Lemoniady, Podzielony
5
Dodać ugotowane posiekane orzechy włoskie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kawałki Orzecha WłoskiegoKawałki Orzecha Włoskiego
6
Dodaj posiekane zielone jabłko, porzeczki, rodzynki, oliwki, natkę pietruszki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielone JabłkoZielone Jabłko
PorzeczkiPorzeczki
Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)
1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)
Można Smażoną Fasolę I Zielone ChilliMożna Smażoną Fasolę I Zielone Chilli
7
Dodaj jedną filiżankę wywaru z gotowania podrobów z indyka lub wywaru z kurczaka (wystarczy, aby farsz był wilgotny podczas gotowania).
Składniki, których będziesz potrzebować
Podroby Z IndykaPodroby Z Indyka
1 Funt Makaronu Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali1 Funt Makaronu Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka Lub Bulionu Warzywnego (lub Więcej W Razie Potrzeby)1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka Lub Bulionu Warzywnego (lub Więcej W Razie Potrzeby)
8
Dodaj szałwię, przyprawę do drobiu, sól i pieprz. 5 okładka. Zmniejsz temperaturę. Gotować przez godzinę lub aż jabłka są gotowane przez. Sprawdzaj co dziesięć minut i dodaj wodę lub bulion w razie potrzeby podczas gotowania, aby farsz był wilgotny i nie przyklejał się do dna patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szyjki Z KurczakaSzyjki Z Kurczaka
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka Lub Bulionu Warzywnego (lub Więcej W Razie Potrzeby)1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka Lub Bulionu Warzywnego (lub Więcej W Razie Potrzeby)
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
1 Funt Makaronu Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali1 Funt Makaronu Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
1/2 Gałązki Rozmarynu1/2 Gałązki Rozmarynu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia12
Magazyn